News Created with Sketch. Geplaatst op:
17-11-2021
.

Praat ook mee in het werknemerspanel

Op 16 september was de eerste editie van het werknemerspanel. In deze bijeenkomsten willen we meer inzicht krijgen in wat je als werknemers in de Meubel nodig hebt om tot je pensioen prettig en gezond te kunnen werken.

Jouw Toekomst Adviseurs Sietske Kootstra en Marielle Roelofsen deden de aftrap voor de eerste bijeenkomst van het werknemerspanel. In het kennismakingsrondje kreeg iedereen de kans om zijn of haar verhaal te doen. Wat is de belangrijkste reden om deel te nemen aan dit panel? De deelnemers stelden geïnteresseerd vragen aan elkaar. Het was duidelijk dat iedereen graag de behoefte vanuit de branche wil delen en daar invloed op uit wil oefenen.

Sietske vertelde wat Schaven aan jouw Toekomst kan betekenen voor werknemers in de branche. Via dit platform delen we informatie op het gebied van vakkennis, arbeidsomstandigheden, geldzaken, gezondheid en vitaliteit. De deelnemers aan dit eerste panel waren allemaal bekend met Schaven aan jouw Toekomst.

Werkgeluk
Vervolgens bespraken we de uitkomsten van onze enquête. Deze hebben we recent gehouden onder werknemers in de branche. Duidelijk was dat werkgeluk voor veel werknemers een belangrijk thema is. Het gaat over onder meer over: jezelf zijn en je mening kunnen geven, iets moois, goeds of bijzonders maken, plezier hebben op je werk door collegialiteit en een fijne werksfeer.

Afgesproken werd dat de deelnemers erover gaan nadenken hoe wij dit thema extra aandacht kunnen geven. Hiervoor gaan ze ook in gesprek met collega’s. De volgende bijeenkomst komen we hierop terug. Op deze manier bespreken we in elk panel een thema. Denk hierbij aan: fysieke belasting, energieniveau na een werkdag, toekomstige vitaliteit, slaap en herstelmomenten, stress en werkdruk.

Samen met de deelnemers hebben we afgesproken we af om in ieder geval als panel 2 keer per jaar fysiek samen te komen en de overige bijeenkomsten online te laten plaatsvinden. De volgende editie is op 13 januari om 19.00 uur.

Ben jij ook werkzaam in de meubelbranche en ben je geïnteresseerd en betrokken? Wil je meepraten over wat beter kan? Voel je welkom in ons panel. Meld je aan en neem contact op met Marielle Roelofsen Adviseur Duurzame Inzetbaarheid 06-28194883 of meld je aan via onderstaande button.

Gerelateerd Nieuws

Bijeenkomst werknemerspanel op 16 september

Op donderdag 16 september gaan we van start met de eerste online ...
Lees meer