News Created with Sketch. Geplaatst op:
29-04-2022
.

Wat verdien jij?

Heb jij wel eens over je salaris onderhandeld? In de cao van de Interieurbouw en Meubelindustrie is het minimale salaris vastgelegd dat jij hoort te verdienen. ‘Minimaal’ wil zeggen dat je werkgever hier ook positief van mag afwijken. Jouw salaris kan dus ook hoger uitpakken.

Tot en met de leeftijd van 20 jaar word je ingedeeld in een trede die overeenkomt met jouw leeftijd en functiegroep. Vanaf 21 jaar word je betaald op basis van de relevante werkervaring die je op dat moment hebt. Relevante werkervaring betekent dat jij bepaalde vaardigheden hebt ontwikkeld die van meerwaarde zijn voor het werk wat jij doet.

Hoe weet je welke vaardigheden wellicht van meerwaarde kunnen zijn? Vaak hebben bedrijven een beoordelingssysteem dat de verschillende vaardigheden voor de functie beschrijft. Zo weet het bedrijf, en ook jij, op welke fronten jij uitblinkt en hoe jij jezelf verder kunt ontwikkelen.

Stel je voor: je bent heel handig met de CNC machine en je gebruikt die in je functie. Dit zou voor jou eventueel een aanleiding kunnen zijn om het over je salaris te hebben.
Het is wel belangrijk om hier realistisch in te zijn. Misschien heb je op andere fronten nog ontwikkelpunten die ervoor zorgen dat het salaris wat jij nu hebt bij jouw functioneren past. Zie dit als positieve feedback die jij mee kan nemen om nóg beter te worden in wat jij al doet. In de toekomst kan dat eventueel resulteren in meer salaris.

Het gesprek
Je hebt het over je salaris tijdens je arbeidsvoorwaardengesprek als je een nieuwe baan begint, en later tijdens je beoordelingsgesprek. Maar hoe pak je zo’n gesprek aan?

  • Allereerst is het belangrijk om te weten wat je waard bent. Je doet dit door te kijken naar vergelijkbare banen waar salarisindicaties zijn genoemd. Ook kijk je naar de groeiruimte in de salarisschaal die bij jouw functie hoort. Dat vind je terug in de cao.
  • De tweede tip is om duidelijk te hebben voor jezelf waar jij in uitblinkt en welke mooie resultaten je tot nu toe hebt neergezet in je functie. Je kunt dit gebruiken als opbouwende argumenten om te komen tot een hoger salaris.
  • Laat je werkgever vervolgens met een salarisvoorstel komen. Het is belangrijk om voor jezelf een realistisch minimumsalaris in je hoofd te hebben, zodat je weet waar jij tevreden mee bent. Voel de ruimte om te onderhandelen wanneer jij gelooft dat je meer waard bent, maar wees ook flexibel.
  • Jouw arbeidsvoorwaarden gaan niet alleen over je salaris, maar ook over de secundaire arbeidsvoorwaarden. Kijk dus ook naar alle andere tegemoetkomingen die de werkgever jou geeft. Dit kan ook heel veel waard zijn.
  • Je hoeft niet meteen een besluit te nemen als het over salaris gaat. Geef aan dat je er rustig over nadenkt en spreek af wanneer jij laat weten of jij akkoord gaat met het salaris.
  • Vind je het lastig om het gesprek aan te gaan? Of heb jij onduidelijkheden over de cao? Laat het ons weten, wij helpen je graag!