News Created with Sketch. Geplaatst op:
10-09-2020
.

Zo belangrijk is hygiëne

Nog nooit is het woord hygiëne zo vaak gevallen als in het afgelopen half jaar. Met ‘dank’ aan het coronavirus. Hygiëne is ook nog nooit zo belangrijk geweest. Dagelijks worden we erop gewezen en ermee geconfronteerd bijvoorbeeld bij een bezoek aan de supermarkt of restaurant. Overal word je verzocht je handen te desinfecteren met een gel bij de ingang. Wat is hygiëne en waarom is het zo belangrijk?

Hygiëne is een verzamelnaam voor alle handelingen die ervoor zorgen dat je zo min mogelijk in aanraking komt met ziekteverwekkers. Denk aan je handen wassen, douchen, je keuken schoonhouden, etenswaren bewaren in de koelkast of voorwerpen of oppervlakken desinfecteren.

Dit is nodig omdat er overal micro-organismen zijn; op je handen en lichaam, maar ook in de WC, douche en de keuken. Op het werk ben je in het algemeen ook nog met meer mensen dan thuis en dat betekent dat daar ook meer micro-organismen zijn. Voorbeelden van micro-organismen zijn bacteriën, virussen en schimmels. De meeste micro-organismen zijn onschuldig, maar er zitten ook ziekteverwekkers tussen zitten zoals dat coronavirus. Je kunt dus maar beter het zekere voor het onzekere nemen en hygiënisch te werk gaan.

In dit filmpje wordt alles nog eens goed uitgelegd: 

 

Gerelateerd Nieuws

Een poster als geheugensteuntje

Het coronavirus houdt de gemoederen nog wel even bezig. En dat is...
Lees meer

Corona is niet met vakantie

Nu veel mensen terugkomen van vakantie is het verstandig om weer ...
Lees meer