Pensioen: algemene informatie

Als je werkt bij een onderneming in de Meubelindustrie en Interieurbouw dan bouw je pensioen op bij de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven, ook wel Pensioenfonds Meubel.
De pensioenregeling is een middelloonregeling. Dat wil zeggen dat je pensioen wordt berekend over het loon dat je gemiddeld hebt verdiend in de tijd die je in de sector werkt. Als je met pensioen gaat, krijg je van Pensioenfonds Meubel levenslang een pensioenuitkering.Pensioen

Hoeveel pensioen krijg je?
De pensioenregeling in de Interieurbouw en Meubelindustrie is een middelloonregeling. Als je wilt weten hoeveel pensioen er voor je gespaard is en wat je jaarlijks krijgt als je met pensioen gaat, log dan in op mijn Meubelpensioen. Hiervoor heb je je Digid nodig.

Pensioenleeftijd 68 jaar
De pensioenrichtleeftijd bij ons fonds is 68 jaar. De nieuwe pensioenleeftijd geldt voor iedereen die bij ons pensioen opbouwt of heeft opgebouwd. Je bent niet verplicht om tot 68 jaar te werken. Je werkt in principe tot de AOW gerechtigde leeftijd. In 2021 is die 66 jaar en 4 maanden. Ook kun je nog steeds eerder of later met pensioen.

Meer weten over pensioen, volg dan de online cursus Introductie in pensioenen

Voor al je vragen over je pensioen kun je terecht bij Pensioenfonds Meubel of 088 - 919 38 01 of info@meubelpensioen.nl.
Meer informatie over je pensioen vind je op de werknemerspagina’s van Pensioenfonds Meubel