Werk-privé balans

Waarschijnlijk is je werk belangrijk voor je, maar je wilt vast ook voldoende vrije tijd hebben om leuke dingen te doen of voor anderen te zorgen. Misschien vind je het moeilijk om werk en privé met elkaar te combineren. Als je thuis bent, ben je met je werk bezig en zit je op je werk, dan denk je aan thuis. Troost je, je bent niet de enige.
Als je werk te veel van je vraagt, is het niet altijd makkelijk je gezin de aandacht te geven die het verdient. Laat staan dat je de tijd hebt om 2 keer in de week te sporten of om mantelzorg te verlenen. Omgekeerd komt het natuurlijk ook voor. Als je net een kind hebt gekregen of je hebt een familielid dat extra zorg nodig heeft, kan je werk daaronder lijden. Je bent moe omdat je thuissituatie veel energie vraagt en je kunt je niet op je werk concentreren. 
Als je werk of je privé onevenredig veel aandacht vraagt, dan raak je uit balans. Je kunt een opgejaagd gevoel krijgen omdat je het idee hebt dat je niets afkrijgt. Misschien slaap je slecht of ben je snel geïrriteerd. Presteer je minder? Of heb je er aan het einde van het weekend de pé in? Het zijn allemaal signalen die erop wijzen dat je uit balans bent. Praat hierover met je werkgever. Het is ook voor hem van belang dat je in balans bent, dan presteer je namelijk beter.

Werk privé

Als je vragen hebt over dit onderwerp of als je hulp nodig hebt van Jouw Toekomst Adviseur,
laat dat dan weten via info@schavenaanjouwtoekomst.nl of 023 - 515 88 80.