Talentscan

Je wilt je ontwikkelen, misschien wel naar een andere functie. Hoe weet je of dat werk bij jou past? De Talentscan geeft je inzicht in jouw persoonlijkheid, drijfveren, kennis en vaardigheden.

Je kunt de Talentscan gebruiken:

 • om inzicht te krijgen in jouw ontwikkelmogelijkheden
 • als hulpmiddel bij je inzetbaarheidsgesprek
 • als hulpmiddel bij je persoonlijk ontwikkelingsplan


Zo werkt het
De talentscan bestaat uit 4 deeltesten, een rapportage en een persoonlijk gesprek met een ECM-adviseur. In het kader van de privacy is de rapportage van de scan alleen voor jouzelf en de ECM-adviseur beschikbaar. Je kunt er zelf voor kiezen of je deze met anderen wilt delen of bespreken. De uitslag wordt maximaal 2 jaar bewaard.

De volgende deeltesten kunnen deel uitmaken van jouw Talentscan. Dit hangt samen met jouw vraag.

 1. Werk gerelateerde Persoonlijkheid (30 - 40 minuten)
  Je vult een complete persoonlijkheidsvragenlijst in.
 2. Carrière Waarden (25 - 35 minuten)
  Deze vragenlijst geeft inzicht in jouw drijfveren. Welke aspecten van werk motiveren jou? De overeenkomst tussen de carrièrewaarden en kenmerken van een functie bepalen hoe gemotiveerd jij bent voor een functie. De Carrière Waardentest geeft ook aan welke onderdelen van het werk jou juist kunnen demotiveren.
 3. Algemene intelligentie (30 - 45 minuten)
  Deze capaciteitentest bestaat uit 3 testen die samen intelligentie meten. De vragenlijst begint eenvoudig en past zich aan. Als je een vraag fout beantwoordt, volgt een eenvoudiger vraag en als je een vraag goed beantwoordt, volgt een wat moeilijker vraag.
 4. Numeriek
  Bij de numerieke test onderzoek je het logische verband in een reeks cijfers. Deze analytische capaciteit is van belang voor bijvoorbeeld de functie werkvoorbereider.
 5. Abstract
  Bij deze test ga je op zoek naar het patroon in een reeks figuren. Deze analytische capaciteit is van belang voor functies waarvoor probleemoplossend vermogen nodig hebt.
 6. Verbaal
  Bij de verbale test kies je uit zes woorden, precies die twee woorden die passen bij de twee aangeboden woorden. Deze verbaal-analytische capaciteit is van belang voor functies waarvoor mondeling en/of schriftelijk redeneervermogen wordt gevraagd.
 7. Begrijpend lezen (20-25 minuten)
  Je krijgt inzicht in jouw mate van tekstbegrip.

 

Talentscan
De uitslag
Zodra je alle testen hebt ingevuld neemt de ECM-adviseur contact met je op om het resultaat te bespreken. Tijdens dat gesprek worden de rapportages doorgenomen en kun je vragen stellen. De rapportages kun je downloaden na afloop van het gesprek.

Kosten
De Talentscan kost € 200. Draagt jouw werkgever premie sociaal fonds meubel af, dan kost de scan € 100. Je kunt je werkgever vragen of hij premie afdraagt, maar je kunt dit ook opvragen bij Expertisecentrum Meubel (ECM), 0348-410468.

Talentscan aanvragen
De Talentscan is beschikbaar voor veel functies in de branche. Heb je interesse, bespreek dit dan met je werkgever zodat je ook afspraken kunt maken over de kosten. Je kunt de scan aanvragen bij Expertisecentrum Meubel (ECM). Je kunt hier ook terecht als je nog vragen hebt.

 

Als je vragen hebt over dit onderwerp of als je hulp nodig hebt van Jouw Toekomst Adviseur,
laat dat dan weten via info@schavenaanjouwtoekomst.nl of 023 - 515 88 80.