Subsidie

Subsidie

Op dit moment kun je als je werkzaam bent in de Interieurbouw of Meubelindustrie gebruik maken van 2 subsidieregelingen als je een cursus of opleiding wilt doen.

  1. Subsidie tot maximaal € 1.000. Iedere werknemer kan zelfstandig een cursus/training of opleiding volgen. Jaarlijks heb je een opleidingsbudget tot € 1.000,-  
  2. Subsidie tot maximaal € 2.500. Deze regeling is nieuw. De vergoeding kan oplopen tot maximaal € 2.500,- indien de cursus gevolgd wordt op basis van een scholingsplan dat is opgesteld door één van de Jouw Toekomst adviseurs.


Cursussen of opleidingen hoeven niet vakgericht te zijn. Je kunt dus ook een cursus/opleiding doen voor je eigen ontwikkeling, in verband met een hobby of voor scholing voor een andere functie of sector.

Spelregels € 1.000

Om in aanmerking te komen voor deze regeling moet je voor 31-7-2021 starten met een cursus en deze voor 31-12-2021 afronden.

De regeling is voor werknemers waarvoor premie wordt afgedragen aan het sociaal fonds meubel door de werkgever. De werkgever of de werknemer kan de subsidie aanvragen. Je hoeft  dus geen toestemming te hebben van je werkgever voor het volgen van een cursus.

Uitzondering: cursussen BHV (herhaling) worden niet vergoed.

Deze bewijsstukken heb je nodig bij het indienen van de declaratie:

  • kopie van het certificaat/diploma/presentieformulier;
  • kopie van de factuur/betalingsbewijs;
  • kopie loonstrook van betreffende periode (voor check dienstverband, loongegevens mogen niet-zichtbaar gemaakt worden);
  • bij e-learning/schriftelijke cursus documentatie studiebelasting

 

Je kunt online een subsidieaanvraag doen via het subsidieportaal.

Spelregels € 2.500

Jouw Toekomst Adviseur dient een verklaring af te geven waarin het traject wordt goedgekeurd. Het gaat om een persoonlijk loopbaan/ontwikkeltraject, waaruit bijvoorbeeld je motivatie blijkt. Een opleiding hoeft niet vakgericht te zijn en kan gericht zijn op uitstroom naar een andere branche. De verklaring van de adviseur wordt met de declaratie meegestuurd. Adviseurs kunnen tot en met 31-7-2021 verklaringen afgeven. Het traject dient binnen een jaar na afgifte van de verklaring te worden afgerond. De uiterste afrondingsdatum is 31-7-2022.

De regeling is voor werknemers waarvoor premie wordt afgedragen aan het sociaal fonds meubel.

De declaratie vindt achteraf plaats.

Bewijsstukken die nodig zijn:

  • kopie van het certificaat/diploma/ presentieformulier;
  • kopie van de factuur/betalingsbewijs;
  • kopie loonstrook van betreffende periode (voor check dienstverband, loongegevens mogen niet-zichtbaar gemaakt worden);
  • bij e-learning/schriftelijke cursus documentatie studiebelasting