News Created with Sketch. Geplaatst op:
29-07-2020
.

Hoe blijf je op gewicht tijdens de vakantie?

Om een beetje fit en in vorm te blijven is het belangrijk om ook tijdens je vakantie op je voeding en beweging te blijven letten. We geven je graag een paar tips om extra vakantiekilo’s te voorkomen.

Kies voor verse producten met goede voedingsstoffen

Kies voor verse groente en fruit. Er is overal, juist ook in de zomer, volop keus. Kies daarnaast voor producten met voldoende vezels, eiwitten en gezonde vetten. Deze worden langzamer verteerd, waardoor je maag langer gevuld is. Zo krijg je de juiste voedingsstoffen binnen, zonder de extra kilo’s.

Blijf in beweging

Je hebt misschien de neiging het even echt rustig aan te doen, maar toch is het verstandig om ook tijdens je vakantie lekker in beweging te blijven. Je hoeft niet keihard te sporten, maar ga bijvoorbeeld lekker veel wandelen en fietsen. Het is goed voor de ontlading van de stress die je hebt opgebouwd en bovendien helpt het je om op gewicht te blijven. En je ziet ook nog eens extra veel van de omgeving.

Wees zuinig met alcohol

Alcohol is een echte dikmaker. Wees er dus zuinig mee tijdens de vakantie. Begin niet te vroeg op de dag en overdrijf het niet. Geniet extra van het glas dat je wel neemt.

Deze tips staan een lekkere vakantie niet in de weg, maar helpen je wel om op gewicht te blijven, zodat je lekker uitgerust en fit weer terug komt van vakantie. In onze catalogus vind je ook verschillende cursussen op het gebied van voeding en beweging die je kunnen helpen gezond en verantwoord te eten en op gewicht te blijven.

Wat dacht je van deze?

Fijne vakantie!