News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

De cao-onderhandelingen gaan van start

Het najaar van 2023 is het begin van een belangrijk proces voor alle medewerkers in de interieurbouw en meubelindustrie. De onderhandelingen voor een nieuwe cao vanaf 1 januari 2024 gaan namelijk weer van start. Op dit moment kunnen we nog geen details delen over de nieuwe cao. Wél willen we graag uitleggen hoe zo’n proces verloopt, wat er allemaal besproken wordt en waarom dit van waarde is voor jou als medewerker.

 

Vakbonden vertegenwoordigen medewerkers

Vakbonden zijn erg belangrijk voor de medewerkers in de interieurbouw en meubelindustrie. Ze bieden bescherming en vertegenwoordiging. Vakbonden onderhandelen bijvoorbeeld over arbeidsvoorwaarden en lonen. Ze werken samen met jou als medewerker om je belangen te verdedigen. Jij hebt een sterke stem en die is waardevol!

 

De afspraken in een cao

In de cao (collectieve arbeidsovereenkomst) worden belangrijke afspraken vastgelegd. Deze afspraken zorgen ervoor dat de rechten en arbeidsvoorwaarden van medewerkers vastgelegd worden. Voorbeelden van cao-afspraken zijn:

  • Lonen
  • Arbeidstijden
  • Vakantiedagen
  • Regelingen voor overuren
  • Pensioen


Wil je meer weten over de huidige cao? Je vindt alle informatie op onze cao-pagina. Meer lezen over het laatste nieuws over de cao-onderhandelingen? Dat kun je lezen in dit artikel.

 

De cao vanaf 2024 voor de interieurbouw en meubelindustrie

De huidige cao voor de interieurbouw en meubelindustrie loopt 31 december 2023 af. De vakbonden FNV en CNV vakmensen en de werkgeversorganisatie Koninklijke CBM onderhandelen dit najaar om opnieuw een akkoord te bereiken voor een nieuwe cao per 1 januari 2024. Wanneer de vakbonden en de werkgeversorganisatie overeenstemming bereiken, worden de afspraken vastgelegd in een nieuwe cao.

Heb je vragen? Aarzel niet om ze te stellen! Neem gerust contact op met Jouw Toekomst Adviseur. We beantwoorden je vragen graag.

Gerelateerd Nieuws

5 praktische bespaartips

De wereldwijde energiecrisis en stijgende benzineaccijnzen hebben...
Lees meer

De rol van je leidinggevende bij jouw persoonlijke ontwikkeling

Jij als medewerker bent heel belangrijk voor de meubelindustrie e...
Lees meer