News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

5 praktische bespaartips

De wereldwijde energiecrisis en stijgende benzineaccijnzen hebben ons allemaal in hun greep. En dat terwijl de prijzen voor de boodschappen gestaag omhoog blijven kruipen. Het is een turbulente tijd. We kunnen allemaal wel wat handige bespaartips gebruiken. Daarom delen we 5 praktische tips die jou helpen geld te besparen, zónder al te veel moeite. 

 

1. Benzine wordt duurder: zo bespaar je op benzine

De kans is groot dat de accijns op benzine weer gaan stijgen. Hoog tijd om slimmer te rijden! Begin met zogenaamde combinatieritten. Doe meteen de boodschappen als je van je werk naar huis rijdt. Zo vermijd je onnodige kilometers. Kijk of je met collega’s kunt carpoolen voor het woon-/werkverkeer. Of maak natuurlijk gebruik van het openbaar vervoer. Verder kun je op benzine besparen door je banden goed op spanning te houden. Laat je auto ook niet onnodig stationair draaien. Met deze kleine aanpassingen kom je een heel eind! 

 

2. Geld besparen op boodschappen

Die wekelijkse boodschappen nemen waarschijnlijk een flinke hap uit je budget. Gelukkig kun je ook hier geld besparen. Maak een boodschappenlijstje en houd je eraan. Zo voorkom je impulsaankopen. Profiteer van aanbiedingen, koop producten in bulk en kies voor huismerken. De laatste, misschien wel belangrijkste tip: ga nóóit boodschappen doen op een lege maag! Met trek word je alleen maar extra verleid tot het kopen van snacks en andere extra’s.

 

3. Watergebruik douche verminderen

Heel eenvoudig, maar ook heel effectief. Pas je douchegewoonten aan! Kies voor een waterbesparende douchekop en douche korter. Het is superhandig om een timer te zetten. Dit helpt enorm bij het verkorten van je douchetijd. Dit bespaart niet alleen water, maar vermindert ook nog eens de verwarmingskosten.

 

4. Bespaar op energieslurpers in huis

Ook jouw huis staat waarschijnlijk vol met energieslurpers. Over het algemeen zijn koelkasten en vriezers enorme energieverbruikers. Verder zijn elektronica in stand-by modus stiekeme energieslurpers. Deze gebruiken altijd stroom, ook als ze op stand-by staan. Gebruik timers of slimme stekkers om apparaten volledig uit te schakelen wanneer je ze niet gebruikt. Vergeet ook niet om je verlichting te vervangen door LED-lampen. Alle beetjes helpen!

 

5. Maak spaarpotjes

Spaarpotjes helpen enorm bij het organiseren van je geld. Stel doelen en zet geld opzij voor bijvoorbeeld vakanties, noodgevallen, reparaties aan je huis of andere grote aankopen. Zo voorkom je dat je in financiële problemen komt. Bovendien helpt het enorm bij het voorkomen van impulsieve uitgaven. Met spaarpotjes ben je goed voorbereid op onverwachte uitgaven!

 

Wil je meer weten over het onderwerp financiën? Bekijk dan onze pagina over geldzaken eens. Alle informatie in één fijn overzicht? Download dan onze pdf 'Jij biedt meerwaarde'!

Gerelateerd Nieuws

De cao-onderhandelingen gaan van start

Het najaar van 2023 is het begin van een belangrijk proces voor a...
Lees meer

De rol van je leidinggevende bij jouw persoonlijke ontwikkeling

Jij als medewerker bent heel belangrijk voor de meubelindustrie e...
Lees meer