News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

De cao van 2024 is afgesloten: dit betekent het voor jou

De nieuwe cao voor de interieurbouw en meubelindustrie is een feit! CNV Vakmensen en FNV hebben ‘ja’ gezegd tegen het eindbod van CBM voor een nieuwe cao. Dat is heel positief voor jou en je collega’s. Laten we bekijken wat het voor jou betekent!

 

Dit zijn de nieuwe afspraken per 1 januari 2024

De nieuwe cao heeft een looptijd van 12 maanden: van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024. In de cao zijn afspraken gemaakt die voordelig zijn voor jou. 

 

Salarisstijging

Allereerst gaat je salaris erop vooruit. Per 1 januari 2024 is er een verhoging van 5,5% over de loonschalen en de daadwerkelijke lonen. Per 1 februari 2024 geldt een verhoging van de maandloonschalen en de daadwerkelijke lonen op maandbasis met €50,00 bruto. 

 

Reiskostenregeling

Goed nieuws als je wat verder van je werkplek woont. Er wordt een reiskostenvergoeding voor woon/werkverkeer geïntroduceerd. Je krijgt €0,23 per kilometer voor afstanden tussen 10 en 30 kilometer enkele reis (mits fiscaal toegestaan). Als je bij jouw werkgever al een reiskostenregeling had dan kan deze, wanneer het een gelijke of gunstigere reiskostenregeling is, blijven bestaan.

 

Stagevergoedingen

Voor stagiaires wordt het nóg aantrekkelijk om ons mooie vak te leren kennen. Volgens de nieuwe cao ontvangen stagiaires namelijk een verplichte stagevergoeding van minimaal €250,00 per maand bij een fulltime omvang van 5 dagen per week.

 

Protocolafspraken voor de toekomst

Er worden drie belangrijke protocolafspraken gemaakt. Allereerst wordt er gedurende de looptijd van de cao onderzoek naar de vereenvoudiging van de 58+ regeling gedaan. Ook wordt onderzocht of een collectieve zorgverzekering via het sociaal fonds kan worden afgesloten. Tenslotte wordt onderzocht of een jaaruren norm een alternatief kan zijn voor de huidige compensatiesystematiek bij een afwijkende arbeidsduur van de werkweek van 37,5 uur per week.

 

Bekijk de vernieuwde cao-module

De cao-module op SAJT is vernieuwd, en overzichtelijker dan ooit! Bekijk de cao hier.

 

Gerelateerd Nieuws

Wat is een cao?

Misschien heb je al verschillende artikelen of nieuwsberichten vo...
Lees meer

Meest gestelde vragen over de cao

In de vernieuwde cao-module van Schaven aan jouw toekomst kun je ...
Lees meer