News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Slim sparen en je spaarpot spekken

Financiële stabiliteit is heel belangrijk. Probeer ervoor te zorgen dat je een buffer hebt voor onverwachte uitgaven. Een spaarpotje is hierbij onmisbaar! Maar die spaarpot vullen is soms moeilijker dan het lijkt. In dit artikel vertellen we over hoe je kunt besparen. Nu gaan we dieper in op tips om je spaarpot te spekken. 

 

1. Maak spaarpotjes aan in je bankieren app

In de meeste bankieren apps kun je heel eenvoudig spaarpotjes met verschillende doelen aanmaken. Dat maakt je bankzaken een stuk overzichtelijker! Zo weet je precies hoeveel je voor welk doel gespaard hebt.

 

2. Stel automatisch sparen in

Handig: in je bankieren app kun je automatische boekingen instellen. Zodra je salaris gestort wordt, gaat er automatisch een bedrag naar je spaarpotje(s). Hoeveel en naar welk spaarpotje kun je zelf instellen.

 

3. Gebruik een fysieke spaarpot

Online spaarpotjes werken hartstikke goed. Maar een fysieke, waar je contant geld in doet, ook! Krijg je wel eens geld voor je verjaardag, of voor een andere speciale gelegenheid? Stop dat dan meteen in de spaarpot. Andere tip: krijg je een paar euro wisselgeld in de winkel? Stop dit er ook meteen in! Zo gaat het sparen bijna ongemerkt misschien wel sneller dan je denkt.