News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

58+ regeling: minder werken, evenveel pensioen

Pieter wil minder werken en meer tijd met zijn kleinkinderen doorbrengen. Wat betekent dat voor zijn financiën?

Pieter (62) werkt al jaren fulltime (38,75 uur) in de machinale. Nu zijn pensioen nadert en de kleinkinderen ook wat vaker over de vloer komen, wil hij eigenlijk een dag minder gaan werken. Hij heeft dit bij zijn baas aangegeven, waarna ze samen op zoek zijn gegaan hoe hij dat zo gunstig mogelijk kan doen.

Samen bekeken ze de 58+ regeling die in de cao van de interieurbouw en meubelindustrie staat. Die houdt in dat je 80% werkt, ongeveer 90% loon krijgt en 100% pensioen opbouwt. Door vakantiedagen en onbetaald verlof in te zetten zou hij dan 1 dag minder kunnen werken. Maar als je onbetaald verlof opneemt, krijg je ook minder loon en dat betekent ook minder pensioenopbouw. Volgens de 58+ regeling wordt de gemiste pensioenopbouw voor een groot deel gecompenseerd (20%) door het pensioenfonds

Samen hebben ze uitgerekend wat deze regeling voor Pieter zou betekenen. Pieter verdient per maand circa € 2.300 netto. Het kost hem uiteindelijk ongeveer € 175 netto per maand om 1 dag minder te gaan werken en ook nog steeds 6 weken vakantie te hebben.

Zijn vrouw werkt ook nog, waardoor hij nu een stuk loon kan missen en later niet minder pensioen krijgt. Doordat hij nu meer vrije tijd heeft, voelt hij zich ook een stuk fitter. Ook op het werk.

Meer weten over deze regeling? Vraag je werkgever ernaar en reken jouw situatie na met behulp van de kalender en rekentool van CBM.  Of neem contact op met Jouw Toekomst Adviseur.

80-90-100

 

Gerelateerd Nieuws

Dit is de 58+ regeling

Misschien wist je al dat je vanaf je 55e minder kunt gaan werken....
Lees meer

De voordelen van de 58+ regeling

80% werken, ongeveer 90% inkomen en 100% pensioen…. Kan dat? Jaze...
Lees meer

Vraag en antwoord: pensioen

Het pensioen is misschien nog ver weg voor jou. Toch is het de mo...
Lees meer