News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Deze geldzaken veranderen in 2023

Vanaf 1 januari 2023 is er weer een en ander veranderd op het gebied van inkomen en belastingen. Wat betekent dat voor jou?

3,25% erbij
Per 1 januari gaat het minimumloon omhoog. Binnen de cao Interieurbouw en Meubelindustrie ontvang je tot en met je 20e jeugdloon. Daarna word je beloond op basis van je ervaring in een functie en je beoordeling. In de cao Interieurbouw en Meubelindustrie die per 1 januari 2022 is ingegaan, is afgesproken dat de lonen per 1 januari 2023 met 3,25% verder omhooggaan.

Reiskostenvergoeding omhoog
Vanaf 1 januari 2023 gaat de belastingvrije kilometervergoeding voor woon-werkverkeer omhoog van €0,19 naar €0,21 per kilometer. Als je reist met openbaar vervoer, mag je werkgever ook de werkelijke kosten vergoeden. Rijd je met de eigen auto naar een klus, dan geldt nog altijd een kilometervergoeding van €0,35.

Basistarief inkomstenbelasting omlaag
Het basistarief in de inkomstenbelasting daalt van 37,07% naar 36,93%. Dit tarief geldt voor inkomens tot €73.031. Door deze verlaging houd je maximaal €102 meer over per jaar.

Arbeidskorting omhoog
Vanaf 1 januari gaat de arbeidskorting elk jaar een beetje omhoog. Als je minder verdient dan €115.301 dan betaal je hierdoor minder inkomstenbelasting. Hoe hoog de arbeidskorting is, hangt af van je leeftijd en van de hoogte van je inkomen.

Gerelateerd Nieuws

Wat voor geldtype ben jij?

Als je meer inzicht hebt in hoe jij met geld omgaat, kun je je fi...
Lees meer

Vraag en antwoord: Schulden

1,5 miljoen Nederlandse huishoudens hebben betalingsachterstanden...
Lees meer

Zo ziet ons nieuwe loongebouw eruit

Een van de afspraken van de nieuwe cao is een nieuw loongebouw. P...
Lees meer