News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Eerste hulp bij aangifte

Voor 1 mei moet je aangifte inkomstenbelasting 2022 binnen zijn bij de Belastingdienst. Als er iets is veranderd in jouw persoonlijke situatie dan kan het verstandig zijn hulp in te schakelen. Hieronder lees je waar je terecht kan. 

Sinds 1 maart kun je aangifte doen voor de inkomstenbelasting over 2022. Verwacht je geld terug, stuur je aangifte dan voor 1 april in. Het geld staat dan voor 1 juli op je rekening. Je aangifte Inkomstenbelasting moet in ieder geval voor 1 mei 2023 binnen zijn. Lukt dat niet, vraag dan voor 1 mei uitstel aan.

Als er het afgelopen jaar geen grote veranderingen zijn geweest, dan is het controleren van de ingevulde aangifte appeltje-eitje. Let op:aftrekposten zijn niet allemaal vooraf ingevuld. Dus als je aftrekposten hebt, zorg dat je deze zelf invult, want hoe meer je kunt aftrekken, hoe minder belasting je betaalt. 

Zijn er zaken veranderd, dan kan het verstandig zijn hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld als je gescheiden bent, met pensioen bent gegaan of een huis hebt gekocht. Leden van CNV en FNV kunnen gratis hulp krijgen bij het invullen van hun aangifte. En in bijna alle bibliotheken kun je in de maanden maart en april terecht voor gratis hulp bij je belastingaangifte. Misschien kan een goede kennis of vriend je ook helpen. Een andere mogelijkheid is een belastingadviseur inschakelen. Dit kost je wel al snel 100 tot 150 euro. Het kan verstandig zijn om een vast bedrag af te spreken in plaats van een uurtarief. 

Wie je ook helpt bij je aangifte, jij bent er altijd zelf verantwoordelijk voor dat je gegevens kloppen. Mocht de Belastingdienst het niet eens zijn met je aftrekposten of andere zaken die zijn ingevuld, dan blijf je aansprakelijk. Ook als een ander de aangifte voor je heeft ingevuld. Het is daarom belangrijk dat je je aangifte altijd controleert voor je hem instuurt.

Heb je meer hulp nodig bij je financiën? Kijk dan eens op onze pagina’s Geldzaken. Misschien is een Financieel Fitpakket wel iets voor jou. Hierbij krijg je informatie en persoonlijke ondersteuning bij uiteenlopende financiële vraagstukken.

 

Gerelateerd Nieuws

Bijverdienen? Dit geef je aan bij de Belasting

Als je handig bent word je vast wel eens door vrienden en familie...
Lees meer

Aangifte inkomstenbelasting, hier moet je op letten

Je aangifte voor de inkomstenbelasting moet op 1 mei bij de Belas...
Lees meer