News Created with Sketch. Geplaatst op:
15-02-2021
.

Financieel fit

Door een verandering in je leven kan het een uitdaging worden om je geldzaken op orde te houden. Denk aan 'life events' zoals het kopen van een huis, een echtscheiding, arbeidsongeschiktheid of het stichten van een gezin.

De meeste mensen lukt het wel om de eindjes aan elkaar te knopen en alle vaste maandelijkse lasten te betalen. Als je je financiën goed administreert dan kan je ook nog wat sparen en af en toe iets leuks doen. Maar als je situatie verandert dan kan het ineens lastig worden. Soms weet je ook niet precies wat een verandering in jouw leefsituatie betekent voor jouw financiën. Waar moet je bijvoorbeeld rekening mee houden als je een kind krijgt? En wat moet je allemaal regelen als je een huis koopt? Een life event zoals een echtscheiding, overlijden of baanverlies is al behoorlijk stressvol en dan komen daar ook nog de financiën bij.

Als je je zorgen maakt over je financiële situatie is het een goed idee om hulp te vragen. Daar kan je beter niet te lang mee wachten. Geldzorgen kunnen leiden tot slecht slapen, relatieproblemen of een burn-out. Mensen vinden het niet makkelijk om te praten over geldzaken en -zorgen, maar dat is wel de beste manier om het op te lossen.

Gelukkig zijn er betrouwbare informatiebronnen waar je kan opzoeken wat je moet regelen:

Wijzer in geldzaken benoemt per thema waar je aan moet denken en of je bijvoorbeeld voor bepaalde toeslagen in aanmerking komt. Aan de hand van handige checklists en tips kan je je financiën op orde houden of weer krijgen.

Ook de website van Nibud geeft handige tips. Je leest er waar je kunt aankloppen als het even niet meer lukt.

Je kan ook je werkgever vragen om advies. De meeste bedrijven zijn bereid te helpen met raad en daad. Je werkgever heeft misschien al vaker te maken gehad met dit soort vraagstukken. Bovendien is het goed dat hij weet wat er de reden van is dat je er op je werk niet altijd met je hoofd bij bent.

In onze catalogus vind je online cursussen die jou misschien op weg kunnen helpen, zoals Financieel gezond zijn of Schulden wegwerken.

Meer hulp of advies nodig? Neem dan contact op met Jouw Toekomst Adviseur.

Gerelateerd Nieuws

Financiële problemen? Praat erover

In deze periode houden veel werkgevers gesprekken met hun medewer...
Lees meer

Financieel fit het jaar uit

Aan het einde van het jaar kan je de balans opmaken op financieel...
Lees meer

Interview CNV Geldzorg

De coronacrisis treft 1 op de 5 Nederlanders vanaf 18 jaar in de ...
Lees meer