News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Geldproblemen bespreken op het werk

Het is niet altijd gemakkelijk om over geldproblemen te praten. Vooral op de werkvloer kan dat lastig zijn. Toch kan het bespreken van financiële problemen met een collega, je werkgever of met een financieel adviseur een grote stap zijn om je schulden op te lossen.

Het is belangrijk om te onthouden dat financiële problemen vrijwel iedereen kunnen overkomen. Je bent niet de enige die worstelt met geldproblemen en het is oké om anderen om hulp te vragen. In zekere zin kan het zelfs helpen je carrière te versterken als je proactief je financiële problemen oplost.

Wist je dat ruim 10 procent van de Nederlandse huishoudens ernstige betalingsproblemen heeft en dat zo’n 5 miljoen mensen geen spaargeld hebben? Geldproblemen komen echt vaker voor dan je denkt. Het is daarom nooit een zwakte om hierover te praten, maar juist een sterkte.

Help ik heb schulden
Er zijn verschillende manieren waarop je je financiële positie kunt verbeteren. Je kunt een budgetplan maken of zoeken naar manieren om extra inkomsten te genereren. Je werkgever kan ook een goede bron van hulp zijn, bijvoorbeeld door het aanbieden van budgetcursussen of het verwijzen naar financiële adviesdiensten.

Als je worstelt met schulden, is het ook belangrijk om professioneel advies te zoeken, zoals van een financieel planner of een schuldhulpverlener. Zij kunnen je helpen een plan te maken om je schulden af te betalen en te voorkomen dat je in de toekomst opnieuw in financiële problemen raakt.

Medewerkers in de interieurbouw en meubelindustrie kunnen gratis gebruik maken van de Financieel Fitpakketten van CNV Geldzorg. Deze richten zich op 3 verschillende levensfasen. In elke fase kun je in gesprek met een deskundig adviseur. Op onze pagina’s Geldzaken lees je hier meer over.

Vind je het zelf lastig om in contact te komen met de juiste mensen? Jouw Toekomst Adviseur helpt jou graag om alle acties op een rijtje te zetten.

We hebben een handig overzicht gemaakt van een aantal veranderingen op het gebied van geldzaken. Nieuwsgierig? Vraag de pdf dan aan via het formulier hieronder.

Gerelateerd Nieuws

Het energie prijsplafond: zo werkt het

De meubelbranche is in de ban van energieprijzen, net als de rest...
Lees meer

Zo wapen je je tegen geldstress

De start van een nieuw jaar brengt altijd veranderingen met zich ...
Lees meer