News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Zo wapen je je tegen geldstress

De start van een nieuw jaar brengt altijd veranderingen met zich mee. De prijzen van brandstof, de zorgpremie, het ov, boodschappen en gemeentelijke belastingen stijgen dit jaar. Genoeg reden voor geldstress. Wist je dat overheidsinstanties je hierbij kunnen helpen?

De start van een nieuw jaar brengt altijd veranderingen met zich mee. Dit jaar stijgt het minimumloon en is er een prijsplafond ingesteld voor de energierekening. De prijzen van brandstof, de zorgpremie, het ov, boodschappen en gemeentelijke belastingen stijgen dit jaar. Sommige mensen ervaren daardoor geldstress. In veel gevallen kunnen de overheidsinstanties of gemeenten jou daarbij helpen.

Laten we beginnen met het energie prijsplafond. Bij deze regeling beperkt de overheid de energieprijzen voor huishoudens. Dit helpt je in je normale levensonderhoud voorzien. Maar let op: je maakt alleen aanspraak op de gereduceerde energieprijzen als je niet te veel energie verbruikt. Meer weten over het energie prijsplafond? Lees dan dit artikel.

Als je te maken hebt met geldstress kan de overheid je helpen. Vanuit de gemeente zijn er allerlei regelingen en subsidies waar je gebruik van kunt maken. Zo zijn er bijvoorbeeld minimaregelingen die ondersteunen in de kosten van levensonderhoud of extra uitgaven voor de kinderen. Of wat dacht je van de huur- en zorgtoeslag? Dat is een tegemoetkoming vanuit de Belastingdienst in je huur- of zorgkosten. Kortom, als je het even niet breed hebt dan is er hulp. Neem gerust contact op met de gemeente om te kijken welke financiële hulp je kunt krijgen.

Vind je het moeilijk om overzicht in jouw financiën te krijgen? Kijk dan eens op onze pagina’s Geldzaken. Hier vind je informatie over onze Financieel Fitpakketten. Bij elk van de 3 pakketten kun je advies inwinnen bij een coach of adviseur. Wil je weten hoe je je positie op de arbeidsmarkt versterkt? Neem dan contact op met Jouw Toekomst Adviseur.

We hebben een handig overzicht gemaakt van een aantal veranderingen op het gebied van geldzaken. Nieuwsgierig? Vraag de pdf dan aan via het formulier hieronder.

Gerelateerd Nieuws

Het energie prijsplafond: zo werkt het

De meubelbranche is in de ban van energieprijzen, net als de rest...
Lees meer

Geldproblemen bespreken op het werk

Het is niet altijd gemakkelijk om over geldproblemen te praten. V...
Lees meer