News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Praten over geldzaken

Hoe staat het ervoor met jouw geldzaken? Durf jij dit te bespreken met je leidinggevende of collega’s? Praten over geld is iets belangrijks. Bovendien is het héél normaal. Het taboe rondom geldzaken moet voorgoed verbroken worden, vindt ook Hilma Bosma. Als Financiële Vitaliteitsadviseur houdt Hilma zich dagelijks bezig met geldzaken.

 

De Geldreis

In 2008, tijdens de economische crisis, ging Hilma’s bedrijf failliet. Ze belandde met haar gezin in de schuldsanering. Dat doet veel met iemand. Ze ontdekte hoe belangrijk het is om geldzaken bespreekbaar te maken. Hilma schreef er een boek over: De Geldreis. Nu is ze adviseur en gaat ze bij bedrijven op bezoek om tips en advies te geven over hoe het gesprek te voeren over geldzaken met medewerkers. Tegelijkertijd adviseert en biedt Hilma hulp aan medewerkers bij hun financiële vragen.

 

Meer weten over Hilma? Bekijk dan deze video eens, waarin ze precies uitlegt wie ze is en wat ze doet.

 

Maak geldzaken bespreekbaar

Hilma Bosma benadrukt hoe belangrijk het is om over geldzaken te praten. Ze traint leidinggevenden om op gelijkwaardig niveau over financiën te praten met medewerkers. Zo ontstaat een veilige omgeving om financiën bespreekbaar te maken. Geldzaken hoeven niet altijd geldproblemen te betekenen. Het kan ook zijn dat je slimmer wilt sparen, of graag eerder met pensioen zou gaan. 

 

Ga goed met je geld om en voorkom problemen

Door goed met je geld om te gaan kun je niet alleen sparen voor leuke dingen, je voorkomt er ook financiële problemen mee. Hilma’s programma richt zich dan ook niet alleen op medewerkers met geldzorgen. Ze is er ook voor degenen die hun financiële toekomst willen verbeteren.

 

Webinars van CNV Geldzaken

Goed nieuws: jij kunt een Webinar van Hilma bijwonen! In samenwerking met CNV Geldzaken, organiseert Schaven aan jouw toekomst leerzame Webinars. Je kunt je nog inschrijven op de volgende data:

  • 30 oktober 2023, met als thema “Inflatie, en nu?!”
  • 6 november 2023, met als thema “Je geld voor later”

 

Interesse? Schrijf je snel in via deze website. Iedereen mag meedoen!

 

Alle bovenstaande informatie in één duidelijk overzicht? Download dan de pdf! Je vindt hier nog meer nuttige info over zorgverzekeringen en pensioen. 

Gerelateerd Nieuws

Is jouw pensioenkennis up to date?

Het pensioenstelsel in Nederland heeft jarenlang goed gewerkt. Nu...
Lees meer

De voordelen van een collectieve zorgverzekering

De laatste paar maanden van het jaar zijn ingegaan. Jaarlijks ron...
Lees meer