News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

De voordelen van een collectieve zorgverzekering

De laatste paar maanden van het jaar zijn ingegaan. Jaarlijks rond deze periode maken zorgverzekeraars hun premies voor het komende jaar bekend. Inmiddels is al wel duidelijk dat de zorgpremies gaan stijgen. De premie-aankondigingen kunnen direct van invloed zijn op je financiële situatie. Voor veel mensen is dit een verwarrende periode. Er zijn zó veel zorgverzekeringen, dat de keuze behoorlijk lastig kan zijn. Regel je zelf je zorgverzekering, of kies je voor een collectieve zorgverzekering? Wij bespreken de mogelijkheden.

 

Welke zorgverzekering past bij mij?

Het kiezen van de juiste zorgverzekering kan een uitdaging zijn. Begin daarom met je persoonlijke behoeften. Wat heb je nodig? Gaat er iets veranderen het komende jaar? Wellicht heb je gezondheidsproblemen, of behoefte aan specifieke medicijnen. Óf misschien heb je een kinderwens. Dit zijn allerlei factoren die je meeneemt in je besluit. Breng je behoeften duidelijk in kaart; zo kun je gericht zoeken naar een zorgverzekering die bij je past.

 

Wat is een collectieve zorgverzekering?

Een collectieve zorgverzekering is een speciaal soort zorgverzekering die wordt aangeboden via CBM. Dit is de branchevereniging van de interieurbouw en meubelindustrie. Het idee achter een collectieve zorgverzekering, is groepen mensen samenbrengen. Zo profiteer je samen van voordelen en kortingen die je als individu niet zou krijgen. 

Wat zijn de voordelen van een collectieve zorgverzekering?

De collectieve zorgverzekering biedt medewerkers een complete én voordelige zorgverzekering. Met name op aanvullende zorg kan de collectieve zorgverzekering voordelig zijn. Je profiteert dan van extra voordelen zoals:

  • 15% korting op de aanvullende verzekeringen;
  • Goed verzekerd met een complete verzekering;
  • Extra vergoedingen om aan de slag te gaan met gezondheid;
  • Eenvoudige declaratie;
  • Zorgbemiddeling en ondersteuning door een zorgcoach;
  • Online psychische zorg;
  • Handige gezondheidsadviezen.

 

Denk goed na over jouw persoonlijke behoeften en bepaal vanuit hier welke zorgverzekering het beste bij je past. Maak eventueel gebruik van een zorgwijzer om de verschillende premies met elkaar te vergelijken. Feit blijft dat voorkomen beter is dan genezen. Wil jij een gezonde(re) leefstijl ontwikkelen? Wij geven je een aantal handige tips!

 

Alle bovenstaande informatie in één duidelijk overzicht? Download dan de pdf! Je vindt hier nog meer nuttige info over pensioen en geldzaken.

Gerelateerd Nieuws

Is jouw pensioenkennis up to date?

Het pensioenstelsel in Nederland heeft jarenlang goed gewerkt. Nu...
Lees meer

Praten over geldzaken

Hoe staat het ervoor met jouw geldzaken? Durf jij dit te bespreke...
Lees meer