News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Praten over geldzaken: dit verandert in 2024

Geldzaken veranderen continu. In 2024 is dat waarschijnlijk niet anders. Inmiddels zijn al een aantal financiële zaken duidelijk. In dit artikel nemen we je mee in wat we nu al weten op financieel gebied. We vertellen je ook hoe je jouw financiële zaken op orde kunt houden.

 

Op de hoogte blijven van financiële ontwikkelingen

Dagelijks is er genoeg financieel nieuws te ontdekken. Het is belangrijk dat je hier het nieuws uit filtert dat relevant is voor jou. Meld je aan voor nieuwsbrieven van je bank en (zorg)verzekeraars. Zo blijf je op de hoogte van financieel nieuws dat direct invloed op jouw portemonnee heeft. Ook op Schaven aan jouw Toekomst brengen we je op de hoogte van financiële ontwikkelingen. Heb je de SAJT in je broekzak webapp al gedownload op je telefoon? Zo heb jij al het (financieel) nieuws overzichtelijk in een app.

 

De cao voor de interieurbouw en meubelindustrie

Het begrijpen van de huidige cao is heel belangrijk voor alle medewerkers in de interieurbouw en meubelindustrie. Blijf op de hoogte van de laatste updates, ken je rechten en ontdek hoe de cao van invloed kan zijn op je salaris en arbeidsvoorwaarden. Bekijk het vernieuwde cao-gedeelte op Schaven aan jouw Toekomst! Hier staat alles over de huidige cao overzichtelijk onder elkaar.

 

Verandering in zorgtoeslag in 2024 en meer

Natuurlijk kunnen we op dit moment nog niet precies weten wat er het komende jaar gaat veranderen in geldzaken. Wél weten we dat de zorgtoeslag in 2024 daalt. Ook is er een stijging van de vliegbelasting en een toename van accijns op tabak en drank. De rente op studieschuld zal ook stijgen. Gelukkig is er ook goed nieuws: het minimumloon wordt verhoogd naar gemiddeld €13,27 per uur. Dit is gunstig voor veel medewerkers uit de branche.

 

Je financiële zaken op orde houden

Grip op je geldzaken is niet altijd makkelijk. Om je financiën goed onder controle te houden, is het belangrijk om een budget op te stellen, regelmatig je inkomsten en uitgaven te controleren en spaargeld opzij te zetten. Je kunt altijd te maken krijgen met onverwachte kosten. Wil je nog meer grip krijgen op je budgetbeheer? Download dan een handige app op je telefoon. Dat helpt je vast!

 

Grip krijgen op geldzaken is één van de meest voorkomende goede voornemens in Nederland. Andere goede voornemens zijn het gezonder leven en het volgen van een opleiding. We hebben alle informatie over goede voornemens samengevat in een overzichtelijke pdf.

Gerelateerd Nieuws

Loopbaanoriëntatie: wat past bij jou?

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door alle veranderingen in ...
Lees meer

In simpele stappen naar een gezonde(re) leefstijl

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Dit is hét moment waarop veel...
Lees meer