News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

In simpele stappen naar een gezonde(re) leefstijl

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Dit is hét moment waarop veel mensen nadenken over goede voornemens. Het meest bekende goede voornemen is gezonder gaan leven. Vaak maak je een goede start in de eerste weken van het jaar. Jammer genoeg blijft het ook vaak bij die eerste paar weken. Welke aanpassingen kun je doen en hoe houd je ze vol? We vertellen je er graag meer over.

 

Wat is een gezonde leefstijl?

Een gezonde leefstijl is meer dan alleen gezond eten. Het omvat ook beweging, voldoende slaap en stressmanagement. Zie het als een totaalpakket dat je gezondheid op verschillende vlakken bevordert. Gezond leven is waardevol voor zowel je fysieke als je mentale welzijn. Het is gunstig voor je conditie, weerstand, energieniveau, concentratie en stemming. Je wordt er veerkrachtiger door!

 

5 tips voor een gezonde leefstijl

Een gezonde(re) leefstijl ziet er niet voor iedereen hetzelfde uit. Met een paar kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken. Kies voor kleine aanpassingen die voor jou realistisch zijn. Gooi niet in één keer je hele leefstijl om. Zo voorkom je dat je de in februari alweer vaarwel zegt tegen je goede voornemens.

Om je vooruit te helpen, geven wij alvast 5 handige tips.

  1. Voeding in balans

Maak eetwissels! Zijn tussendoortjes jouw valkuil? Vervang ze dan voor gezondere. Kies voor een haverreep of wat groente of fruit.

2. Beweeg dagelijks

Pak wat vaker de fiets naar je werk. Neem de trap in plaats van de lift. Maak een wandeling in je lunchpauze. Dit zijn allemaal aanpassingen die je heel gemakkelijk kunt doen. En ze zijn nog gratis ook.

3. Drink water

Zo houd je je energieniveau op pijl. Bovendien voert je lichaam afvalstoffen af en voorkomt het hoofdpijn.

4. Slaap voldoende

Een goede nachtrust herstelt je lichaam. Heb je moeite met slapen? Lees dan de tips in dit artikel eens. 

5. Verminder stress

Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Maar stress verminderen is zeker mogelijk! Zoek manieren die voor jou werken, zoals meditatie, ademhalingsoefeningen of een hobby. 

 

Makkelijk onderscheid maken tussen gezonde en minder gezonde producten

Leer verder kijken dan de aantrekkelijke verpakkingen van producten. Lees etiketten en bekijk de ingrediëntenlijst! Is de lijst héél lang? Dan zit het product waarschijnlijk boordevol E-nummers en conserveermiddelen. In dat geval kun je het product beter vermijden. Let ook op het aantal suiker. Is suiker één van de eerste 5 ingrediënten? Kies dan liever voor een ander product. Kies bij voorkeur voor verse producten die onbewerkt zijn. 

 

Maak van je gezonde leefstijl een gewoonte

Start klein en maak haalbare doelen. Maak eetwissels, laat de auto wat vaker staan en let op je slaap. Betrek ook je omgeving, zodat zij je kunnen helpen wanneer je het moeilijk hebt. Voer telkens kleine veranderingen door, zodat jouw nieuwe leefstijl al snel een natuurlijke gewoonte wordt.

Gezonder leven is één van de meest voorkomende goede voornemens in Nederland. Andere goede voornemens zijn het slimmer omgaan met geldzaken en het volgen van een opleiding. We hebben alle informatie over goede voornemens samengevat in een overzichtelijke pdf.

Gerelateerd Nieuws

Kennis verbreden? Geef jouw loopbaan een boost in 2024!

Het is nooit te laat om te leren. Ook in 2024 liggen er weer geno...
Lees meer

Praten over geldzaken: dit verandert in 2024

Geldzaken veranderen continu. In 2024 is dat waarschijnlijk niet ...
Lees meer