News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Beter slapen = beter functioneren

’s Morgens uitgerust wakker worden, met genoeg energie voor de hele dag. Klinkt fijn, toch? Helaas is dit niet vanzelfsprekend. Slaap is belangrijk. Een goede of slechte nachtrust maakt een wereld van verschil.

Hoe belangrijk is slapen?

Slaap heeft direct invloed op je gevoel, optimisme, inzetbaarheid en vitaliteit. Bovendien blijkt uit onderzoek dat je vriendelijker en creatiever bent als je voldoende slaapt. Fijn voor jezelf én fijn voor je omgeving. Wist je trouwens dat je lichaam herstelt in je slaap? Rust nemen is erg belangrijk, zeker als je fysiek werk uitvoert.

Waarom kan ik niet slapen?

Er zijn verschillende redenen waarom je niet kunt slapen. Je gedachten spelen hier een belangrijke rol. Wat houdt je bezig? Soms kan dit je nachtrust behoorlijk beperken. Een andere grote invloed is je telefoon. Deze ligt waarschijnlijk naast je bed en zorgt voor afleiding. ‘Nog snel even op Instagram kijken’, is niet echt bevorderlijk voor je nachtrust.

Zomerse nachten verstoren je slaap

Dan zijn daar nog allerlei omgevingsfactoren die van invloed zijn op je nachtrust. Denk aan lawaai en licht, maar ook aan temperatuur. Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur behoorlijk oplopen. Dit zorgt voor warme nachten en veel zweten. Het gevolg? Minder slaap. 

Met deze verkoelende tips houd jij hoofd en lichaam koel tijdens de warme zomermaanden:

1. Lucht je slaapkamer

Zet je ramen open zodra het buiten koeler wordt dan binnen. Zet de ramen het liefst tegenover elkaar open voor een optimale verkoeling. Niet genoeg? Overweeg dan een ventilator of airco in je slaapkamer te zetten.

2. Vermijd elektrische apparaten

Elektrische apparaten zoals je telefoon of televisie zorgen niet alleen voor afleiding, ze geven ook nog eens warmte af. Laat de televisie dus uit en leg je telefoon in een andere kamer aan de lader.

3. Zorg voor ontspanning

Doe het rustig aan in de uren voordat je gaat slapen. Lees bijvoorbeeld een boek of maak een rustige wandeling. Neem vervolgens een lauwe douche en ga zen je bed in.

Meer weten over beter slapen? Bekijk dan de cursus ‘Super slapen: praktische tips voor je beste nachtrust ooit’ eens.

We hebben allerlei tips en informatie over blijven ontspannen samengevat in een overzichtelijke pdf. Je kunt de pdf hieronder downloaden.

Slaap lekker!

Gerelateerd Nieuws

Meer rust in je hoofd, minder social media

Instagram, WhatsApp, Facebook, Twitter, TikTok, BeReal… de social...
Lees meer

Vakantiegevoel vasthouden tijdens je werkdag: hoe doe je dat?

Vakantiegevoel vasthouden tijdens je werkdag: hoe doe je dat?De z...
Lees meer