News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Meer rust in je hoofd, minder social media

Instagram, WhatsApp, Facebook, Twitter, TikTok, BeReal… de social mediakanalen vliegen je om de oren. Social media zijn overal. Het is leuk om te zien wat je vrienden aan het doen zijn, maar soms is het juist fijn om wat afstand te nemen van social media. 

De invloed van social media

Gemiddeld besteden Nederlanders zo’n 114 minuten per dag aan social media. Dat is meer dan 13 uur per week! Logisch dat social media en behoorlijke invloed kan hebben. Aan de ene kant bieden de kanalen verbinding, kennis en entertainment. Aan de andere kant kan overmatig social mediagebruik concentratieproblemen opleveren.

Voordelen van een social media pauze

Om te beginnen houd je veel tijd over. Bedenk eens wat je kunt doen in die 12 uur per week. Dat zijn vast veel nuttigere bezigheden dan scrollen op je telefoon. Social media pauzes zorgen ook voor meer rust in je hoofd. Dit bevordert bijvoorbeeld je concentratievermogen en je nachtrust. Bovendien heb je minder afleiding, waardoor je je beter kunt concentreren op je werk.

Tips voor gebruik van social media

Het draait om de balans. Dagelijks even checken hoe het met je vrienden gaat is hartstikke leuk. Maar hoe zorg je ervoor dat jij bewust met social media omgaat? Wij geven een aantal handige tips. 

1. Bewustwording van je gewoonten

Hoe vaak ontgrendel jij je telefoon om te controleren of je iets gemist hebt? Waarschijnlijk vaker dan je denkt. Houd dit eens bij en ontdek wat voor invloed jouw social mediagebruik op je heeft. 

2. Telefoonvrije uren

Een zeer effectieve manier om een pauze te nemen van je social mediagebruik, is een tijdslot reserveren. Het klinkt misschien streng, maar het maakt het een stuk gemakkelijker om je telefoon weg te leggen.

3. Bijpraten met collega’s

Houd die telefoon in je broekzak tijdens pauzes. Gezellig bijpraten met je collega’s is veel gezelliger én goed voor de werksfeer.

 

We hebben allerlei tips en informatie over blijven ontspannen samengevat in een overzichtelijke pdf. Je kunt de pdf hieronder downloaden.

Gerelateerd Nieuws

Vakantiegevoel vasthouden tijdens je werkdag: hoe doe je dat?

Vakantiegevoel vasthouden tijdens je werkdag: hoe doe je dat?De z...
Lees meer

Beter slapen = beter functioneren

’s Morgens uitgerust wakker worden, met genoeg energie voor de he...
Lees meer