News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Veerkracht is je superkracht

Van 25 tot en met 29 september is het Nationale Vitaliteitsweek met als thema Veerkracht. Het doel van deze week is jou als medewerker bewust maken van het belang van je eigen vitaliteit. Het thema van dit jaar is een belangrijke. Veerkrachtig zijn betekent dat je goed om kunt gaan met stress, veranderingen en teleurstellingen. Je bent dan in staat deze om te zetten in mogelijkheden. Zo verander je een negatieve mindset naar een positieve.

 

Wat is veerkracht?

Veerkracht betekent dat je sterk in je schoenen staat en optimistisch bent. Je kunt goed omgaan met problemen en tegenslagen. Het is jouw innerlijke kracht die je helpt om niet op te geven. Je denkt in oplossingen, zelfs als het te moeilijk lijkt. Dat is soms hard werken. Je emoties kunnen de overhand nemen. Gun jezelf de tijd om hierin te leren. Leer jezelf bewust te worden van deze gedachten, gevoelens en overtuigingen. Dat is de eerste stap richting veerkrachtigheid.

 

Je veerkracht vergroten

De eerste stap richting een hogere veerkracht is bewustwording. Dit zorgt ervoor dat je zelf de regie kunt pakken en bewuste keuzes maakt. Leer jezelf kennen en werk aan je zelfvertrouwen. Zo lukt het beter om positief te blijven, ook bij tegenslagen. Onthoud dat problemen niet onmogelijk zijn. Zie het juist als een kans om te groeien. Belangrijk is te blijven praten, bijvoorbeeld met je leidinggevende. Bespreek waar je mee zit en waar voor jou groeimogelijkheden liggen. Assertiviteit en optimisme kun je leren! Een goed moment hiervoor is tijdens een ontwikkelingsgesprek. Of wil je dit onderzoeken met een van onze adviseurs? Dat kan uiteraard ook. Neem hiervoor gerust contact op met Jouw Toekomst Adviseur. Zoek ook gezonde uitlaatklep, zoals sporten of wandelen in de natuur. Al deze factoren dragen bij aan een grotere veerkracht.

 

Volg een training om je veerkracht te verhogen

Het kan een flinke uitdaging zijn om je veerkracht te vergroten als je niet goed weet waar je moet beginnen. Een training kan je enorm helpen. Bekijk de training ‘Hoe verbeter ik mijn veerkracht?’ eens. Dit is een zeer waardevolle training en bovendien helemaal gratis voor medewerkers uit de interieurbouw en meubelindustrie.

 

Kennissessie Vitaal Leiderschap 

Op 28 september 2023 organiseren wij een Kennissessie Vitaal Leiderschap, speciaal voor leidinggevenden en HR-adviseurs. Leuk om aan mee te doen en bovendien ontzettend leerzaam. Zin om mee te doen? Aanmelden kan hier.

Gerelateerd Nieuws

Waarom bijscholing? Investeer in je toekomst!

Je bent nooit uitgeleerd. Zelfs niet als je al jarenlang bij deze...
Lees meer

Zo bereid jij je voor op je ontwikkelingsgesprek

Een ontwikkelingsgesprek is een open gesprek tussen jou en je lei...
Lees meer