News Created with Sketch. Geplaatst op:
05-11-2021
.

Verdien jij wel genoeg?

Een goed financieel plan begint bij je inkomen. De salaris check laat zien of je ongeveer evenveel verdient als mensen die hetzelfde werk doen. Met die informatie kun je in gesprek over je salaris. 

Jouw salaris hangt niet alleen samen met het werk dat je doet, maar ook met jouw ervaring, hoe goed het gaat met het bedrijf maar soms ook met het feit of je een man of een vrouw bent. Als je wilt weten of je net zoveel verdient als je collega’s, dan kun je natuurlijk gewoon vragen naar hun salaris. Omdat niet iedereen dat even gemakkelijk vindt, is er de salarischeck van loonwijzer.nl. Op basis van jouw gegevens krijg je een overzicht van wat anderen in vergelijkbare functies bij jou in de regio verdienen.

Verdien je voor je gevoel te weinig, ga dan in onderhandeling. Argumenten voor opslag kunnen zijn:

- Je doet hetzelfde werk: De salarissen van mannen en vrouwen komen weliswaar steeds dichter bij elkaar, toch bestaan er nog verschillen. Vrouwen verdienen op jaarbasis gemiddeld 5.000 euro minder. Als je hetzelfde werk doet is er geen reden om minder te verdienen.

- Je hebt meer taken: Je krijgt hetzelfde salaris als jouw collega, maar door de jaren heen heb je wel meer verantwoordelijkheden gekregen. Het is niet erg om af en toe iets extra’s te doen, maar heb je structureel meer taken, dan moet je dat terugzien in je salaris.

- Meer ervaring: Als je lang voor dezelfde baas werkt dan werk je vaak snel en efficiënt. Je kent de processen uit je hoofd en moet regelmatig nieuwe werknemers inwerken. Deze ervaring mag worden beloond.

Meer weten? Neem dan contact op met Jouw Toekomst Adviseur.

Gerelateerd Nieuws

Word ook financieel fit

Kom je moeilijk rond en heb je behoefte aan ondersteuning bij jou...
Lees meer