News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Vergoedingen en toeslagen per 1 januari 2024

Een tijdje geleden is de cao voor 2024 afgesloten. In de cao Interieurbouw en Meubelindustrie zijn allerlei afspraken opgenomen over welke vergoedingen en toeslagen jij als medewerker krijgt. Hier ben je vast benieuwd naar! In dit artikel vertellen we je alles over de vergoedingen en toeslagen per 1 januari 2024.

 

Toeslag bedrijfshulpverlener

Ben jij een bedrijfshulpverlener en heb je een cursus Bedrijfshulpverlening (BHV) gevolgd? Dan krijg je een toeslag. Per 1 januari 2024 is deze toeslag €4,79 per week.

 

Toeslag praktijkopleider

Ben je naast jouw reguliere werk ook praktijkopleider? En is jouw functie ingedeeld in functiegroep A, B, C of D? Dan krijg je een toeslag voor de periode waarin je als praktijkopleider werkzaam bent. Per 1 januari 2024 is de toeslag voor een praktijkopleider €11,30 per week.

 

Vergoeding voor gereedschap en kleding voor je werk

In veel gevallen zorgt de werkgever voor gereedschap en werkkleding. Moet je zelf voor je werk gereedschap en kleding kopen en/of onderhouden? Dan krijg je hier per gewerkte week een vergoeding voor van jouw werkgever.

Per 1 januari 2024 is de vergoeding voor gereedschap €2,62 per week. De vergoeding voor werkkleding bedraagt €2,45 per week.

 

Thuiswerkvergoeding 

Werk je thuis? Dan krijg je per dag een onbelaste thuiswerkvergoeding. Per 1 januari 2024 is de thuiswerkvergoeding € 2,35 per dag. 

 

Heb je vragen over deze cao-bepalingen? Neem voor de uitleg van de cao contact op met de Vakraad via vakraadmeubel@cbm.nl óf neem contact op met Jouw Toekomst Adviseur.