News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

De kracht van DISC in medewerkersgesprekken

Goede communicatie is de basis van fijn samenwerken. In teams heb je te maken met verschillende persoonlijkheden. Hoe communiceer je met iedereen op de juiste manier? Dat kan best een uitdaging zijn! Een DISC analyse is een fijn handvat en geeft in eenvoudige taal zicht op hoe personen het liefst handelen en communiceren. Zo’n DISC analyse kan een uitstekende toevoeging zijn voor medewerkersgesprekken. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

 

Wat is een DISC persoonlijkheidsanalyse?

De DISC analyse evalueert gedragsstijlen op basis van vier persoonlijkheidskenmerken. De persoonlijkheidsanalyse geeft inzicht in hoe je het liefst communiceert en op welke manier je samenwerkt en beslissingen neemt. Wil je inhoudelijk meer weten over DISC? Dat kun je hier lezen.

 

Makkelijker communiceren

Door de DISC analyse in te vullen, begrijpen jouw collega’s en leidinggevenden beter hoe jij het liefste te werk gaat. Dat maakt het communiceren onderling stukken makkelijker. Dankzij de DISC analyse leer je elkaars persoonlijke voorkeursstijlen kennen. Vervolgens leer je hoe je het beste om kunt gaan met de verschillende stijlen. 

 

Verbeterde samenwerking

Die verbeterde onderlinge communicatie biedt veel voordelen. Door minder miscommunicatie kan je veel efficiënter en doelmatiger samenwerken. Samenwerken gaat dan veel soepeler. Je hebt meer begrip voor elkaar. Dat creëert een positieve werkomgeving!

DISC analyse als handvat

De DISC analyse ook voor jou persoonlijk erg waardevol. De DISC analyse biedt een handvat bij medewerkersgesprekken. Het helpt je makkelijker in gesprek te gaan over waar jij jezelf in wilt ontwikkelen. Je kunt samen met je leidinggevende een persoonlijk ontwikkelingsplan opstellen aan de hand van de uitkomsten van de DISC analyse.

 

Aan de slag met DISC!

Heb je advies nodig over hoe je DISC in je medewerkersgesprekken kunt implementeren? Of heb je andere vragen over DISC? De Adviseurs van Schaven aan jouw toekomst helpen je graag. Neem gerust contact met ons op!

Gerelateerd Nieuws

De DISC persoonlijkheidsanalyse uitgelegd

De DISC analyse is een fijn handvat en geeft je inzicht in eenvou...
Lees meer