News Created with Sketch. Geplaatst op:
05-02-2020
.

Bewegen is goed voor je geest

Februari is een donkere maand, met weinig natuurlijk licht en lage temperaturen. Zeker in deze maand is het goed voor je gezondheid om voldoende te bewegen. Beweging heeft namelijk positieve effecten op je mentale gezondheid. 
 

Het wordt aangeraden dagelijks zeker 2 uur te bewegen. Dit wil niet perse zeggen dat je iedere dag fanatiek moet sporten. Je kunt ook vaker boodschappen doen op de fiets of een rondje wandelen in je pauze. Wat gebeurt er eigenlijk met je geest als je beweegt? Hieronder staan 3 voordelen op een rijtje.

1. Stress vermindert

Als je het druk hebt of je hebt last van spanning en stress, dan kun je behoorlijk opknappen van een wandeling. Dit hoeft niet lang te zijn, een blokje om in je pauze helpt al. Door te bewegen maken je hersenen een stofje aan dat stresshormonen tegengaat. 

2. Je wordt productiever 

Door te bewegen, wordt een deel van je hersenen actiever. Dit deel van de hersenen gebruik je bijvoorbeeld voor het maken van planningen, maar het stuurt ook je concentratie aan. Van bewegen word je dus productiever.

3. Je denkt creatiever

Creatiever denken is een derde positief effect van bewegen. Minder stress en meer productiviteit merk je ná lichamelijke inspanning, creativiteit begint al te stromen tíjdens een wandeling. Als je inspiratie nodig hebt, dan kun je dus het beste een blokje om lopen.