News Created with Sketch. Geplaatst op:
07-05-2021
.

Deze nieuwe sporten vind jij vast leuk

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: ga bewegen. Maar mag het alsjeblieft ook een beetje leuk zijn? SUP yoga, padel en openwater zwemmen worden steeds populairder. Iets voor jou misschien?

SUP yoga

Suppen ken je waarschijnlijk wel. Staand op een surfboard beweeg je jezelf vooruit met een peddel. Het ziet er kinderlijk eenvoudig uit, maar het vraagt best nog wat oefening voor je het suppen onder de knie hebt. Ben je eenmaal een geoefend supper, dan ben je klaar voor de volgende stap: SUP yoga. Hierbij peddel je naar een rustig plekje waar je yogaoefeningen doet op je plank. Middenin de natuur, op een zacht klotsend watertje kom je snel tot rust.

Dit heb je eraan:

Sup yoga is een total body workout. Je traint alle spieren in je lichaam en oefent je balans en focus. Onder de gegeven omstandigheden kun je je hoofd makkelijk leegmaken.

Padel

Padel is een mix van tennis en squash. Je speelt dit snelle spelletje met 2 of 4 man en maakt daarbij gebruik van de glazen wanden in de kooi. Het is relatief makkelijk aan te leren en minder belastend voor je lichaam dan tennis en squash. Bij padel kun je al je energie kwijt. Heb je een drukke dag gehad met veel gedoe? Na een potje padel is je hoofd weer helemaal leeg.

Dit heb je eraan:

Padel is goed voor je uithoudingsvermogen, coördinatie en stabiliteit. Het is een laagdrempelig spel dat je op vele niveaus kunt spelen.

Openwater zwemmen

Zwemmen in open water geeft je een groot gevoel van vrijheid. Je bent lekker buiten en je hoeft niet bang te zijn voor een ferme trap van een medezwemmer. Maar, het is wel koud. Wil je beginnen met zwemmen in open water, wacht dan tot de watertemperatuur minstens 13 graden is. Houd een temperatuur van 20 graden aan als je zonder wetsuit gaat zwemmen. Neem in de beginfase voor de veiligheid iemand mee, of nog beter: waag samen die eerste sprong.

Dit heb je eraan:

Openwater zwemmen versterkt na verloop van tijd je immuunsysteem. Met zwemmen train je alle spieren in je lichaam en het helpt als je wilt afvallen of je conditie verbeteren. Last but not least: de kou bevordert aanmaak van serotine. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je gelukkig voelt.

Wil je meer weten over hoe je lang en gezond aan de slag kan? Of heb je vragen over je pensioen of je arbeidsomstandigheden? Neem contact op met Jouw Toekomst Adviseur.

Gerelateerd Nieuws

Trendy sporten

Sporten is niet alleen goed voor je lijf, het zorgt er ook voor d...
Lees meer

Hard werken? Hard sporten!

Als je de hele dag lichamelijk werk verricht, dan hoef je nooit n...
Lees meer