News Created with Sketch. Geplaatst op:
30-12-2020
.

Doe eens dranquilo

Veel mensen dronken met oud en nieuw voorlopig hun laatste drankje. Het nieuwe jaar start voor velen weer met goede voornemens voor wat betreft het gebruik van alcohol. Doe jij ook dranquilo in de maand januari en ga je de Dry January challenge aan?

Het aflopen jaar deden al meer mensen dan ooit mee aan Dry January en dat is velen van hen heel goed bevallen. 75% voelde zich mentaal fitter, ruim 60% sliep beter en ongeveer 30% viel een paar kilootjes af. Gewoon door 31 dagen geen alcohol te nuttigen.

Dranquilo staat voor “ik doe rustig met alcohol” ofwel “ik drink geen alcohol” en komt van het Spaanse woord ‘tranquilo’. Geen alcohol drinken wordt je steeds gemakkelijker gemaakt. Niet alleen het aanbod aan alcoholvrije dranken en (lekker) alcoholvrij bier wordt steeds groter, ook de maatschappelijke en sociale acceptatie dat je alcoholvrij drinkt, groeit.

Weet je eigenlijk dat 8 op de 10 Nederlanders boven de 18 jaar met regelmaat alcohol drinkt? Vaak voor de ‘gezelligheid’. De lijn tussen af en toe een drankje en een beginnende verslaving is dun. Want ja, wanneer is er sprake van te veel of beter gezegd: te vaak?

Alcohol wordt door de maatschappij niet direct als heel schadelijk gezien. Het is tenslotte gewoon in de supermarkt te koop en niemand vindt het raar als je een wijntje neemt tijdens een borrel of bij het eten. Maar weet je dat alcohol wel degelijk een harddrug is? Als je goed en gezond met alcohol omgaat is er niks aan de hand. Maar soms verandert dat incidentele glaasje in een serieus probleem. Het is lastig te herkennen of te erkennen dat je een verslaving hebt. Wanneer is te veel ook echt te veel?

Wil jij ervaren hoe jij je voelt als je 31 dagen dranquilo doet? Gaat jou dat makkelijk af? Voel je je fitter en mentaal sterker? Hoeveel kilo’s ben jij 31 januari kwijt? Ga jij de uitdaging aan?

Jouw Toekomst Adviseurs zijn benieuwd naar jouw ervaring. Via info@schavenaanjouwtoekomst.nl kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief en jouw ervaringen delen. Ook blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van duurzame inzetbaarheid in de branche. Je kunt je ook aanmelden onderaan de homepage.

Gerelateerd Nieuws

Zo boost je je weerstand

Het is geen overbodige luxe de komende periode goed voor jezelf z...
Lees meer