News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Een week zonder steak

Van 8 tot en met 14 maart is het de Nationale Week Zonder Vlees. Minder vlees eten is niet alleen goed voor het milieu, het is ook goed voor jouw gezondheid.

Als je als volwassene een week geen vlees eet dan draag je bij aan een beter milieu. Je bespaart gemiddeld zo’n 101 liter water, 79 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. Maar een week zonder vlees is ook goed voor jouw gezondheid.

Als je minder vlees eet en meer plantaardige producten dan zorgt dat voor een lagere bloeddruk en verlaag je het risico op hart- en vaatziekten. Vlees levert eiwitten, ijzer vitamine B1 en vitamine B12. Deze voedingsstoffen kun je ook uit andere producten halen. 100 gram vlees kun je bijvoorbeeld vervangen door 100 gram vleesvervanger, 135 gram peulvruchten, 25 gram ongezouten noten, pinda’s of pitten of 2 eieren.

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees kun je ervaren dat een eetpatroon zonder vlees helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Op de bijbehorende website vind je talloze smakelijke recepten zonder vlees. Als je je inschrijft als deelnemer, krijg je een receptenboekje met vegetarische recepten.