News Created with Sketch. Geplaatst op:
24-02-2021
.

Energieboosters

Last van een middagdip? Blijf dan vooral weg bij de chocolaatjes en koekjes. Met deze 5 voedingsmiddelen voel je je pas echt fit.

Avocado

Avocado’s zijn rijk aan eiwitten en vetten en hebben een laag suikergehalte. De gezonde vetten uit de avocado geven je energie en door de gehele samenstelling blijft je bloedsuikerspiegel stabiel. Daardoor voel je je fit.

De avocado is niet alleen heel lekker, hij is ook enorm veelzijdig. Je prakt hem op een geroosterde boterham met tomaat en verse peper of je snijdt hem door een salade.

Blauwe bessen

Blauwe bessen staan bol van antioxidanten. Deze hebben een ontstekingsremmende en cholesterolverlagende werking. Ook dragen blauwe bessen bij aan het verlagen van je bloeddruk. Je eet blauwe bessen uit de hand, je mengt ze door je smoothie of door je yoghurt.

Courgette

De courgette is zo’n beetje de superman onder de groenten. Onder zijn suffige uiterlijk gaat een heuse superfood schuil. Hij draagt bij aan een mooie huid, een gezonde spijsvertering, en ondersteunt het zenuwstelsel. De courgette is cholesterolvrij en past daarom prima in een cholesterolverlagend dieet. Je eet courgette als pasta, door de pasta of van de grill.

Honing

Een lepel honing staat gelijk aan een blikje energydrink. Het geeft je een energieboost tijdens je work-out en het draagt bij aan het spierherstel na het (duur)sporten. Ook kalmeert honing de zenuwen. Veel mensen drinken het in de thee of in de yoghurt als vervanger van suiker. Opgelet: honing bevat nauwelijks minder calorieën dan suiker. Je kunt het dus niet onbeperkt eten.

Knoflook

Knoflook versterkt je immuunsysteem. Daardoor ben je minder vatbaar bent voor het griepvirus en verkoudheid. Ook zou het je lichaam ontgiften en knoflook zou een positief effect hebben op je uithoudingsvermogen.