News Created with Sketch. Geplaatst op:
14-05-2021
.

Kom uit die luie stoel!

Doe jij ook mee aan de Werken = Bewegen Challenge?

In Nederland zitten we meer dan in andere Europese landen. Volgens de statistieken zitten Nederlanders gemiddeld 4,4 uur per dag op hun werk. Zittend werk kan slecht zijn voor je gezondheid. Je loopt het risico op hart- en vaatziekten, vroegtijdig overlijden en diabetes type II. Als je ook nog eens aan een beeldscherm werkt dan kun je ook last krijgen van KANS: klachten aan armen, nek en schouders.

Genoeg slecht nieuws. Wat doe je eraan? Dagelijks 10.000 stappen zetten of 3 keer per week naar de sportschool gaat je niet helpen. Te veel zitten op je werk, pak je aan bij de bron. Dat betekent dat je ervoor moet zorgen dat je elk half uur in beweging komt. Een loopje naar het koffieapparaat, een schouderrol of staand telefoneren tellen ook mee.

Om je op weg te helpen heeft het Arboportaal de Werken = Bewegen Challenge gelanceerd. Jij kunt hier ook aan meedoen. Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 mei ontvang je elke dag 3 berichten met instructies, tips en inspiratie om elk halfuur even te bewegen. Na deze week heb je voldoende inspiratie om de komende periode in beweging te blijven.

Meer informatie vind je op de website van Arboportaal. Hier kun je je ook inschrijven.

Wil je meer weten over hoe je lang en gezond aan de slag kan? Of heb je vragen over je meubelpensioen of je arbeidsomstandigheden? Neem dan contact op met Jouw Toekomst Adviseur.

Gerelateerd Nieuws

Bewegen voor je brein

Dat bewegen goed is voor je lichaam weten we al lang. Maar met be...
Lees meer

Sporten is van levensbelang

Als je precies genoeg sport dan kan je de kans op een virale luch...
Lees meer

Hard werken? Hard sporten!

Als je de hele dag lichamelijk werk verricht, dan hoef je nooit n...
Lees meer