News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Mindfulness op het werk, hoe doe jij dat?

Aandacht hebben voor de fysieke gezondheid is heel normaal. We zijn bewust bezig met sport en voeding. Sporten gebeurt vaak na het werk en is min of meer ingebouwd in ons weekritme. Een gezond lijf is belangrijk, maar hoe zit het met je mentale gezondheid? Hoe ga je om met prikkels en informatie, oftewel: hoe mindful ben jij? 

 

Wat is mindfulness precies?

Met mindfulness train je je ‘bewustzijnsspier’ of ‘opmerkzaamheidsspier’. Dit helpt je rustig te blijven tijdens je werk. Ook wanneer de spanning hoog is. In plaats van altijd maar door te gaan, kun je jezelf aanleren om een paar keer per dag stil te staan bij het moment. Dit noem je mindfulness of meditatie. Op deze momenten neem je een bepaalde houding aan en kom je een aantal minuten tot rust. Je waarneemt bewust je gedachten, emoties en ademhaling.

 

Mindfulness oefeningen tijdens je werkdag

Mindfulness kun je op ieder moment van de dag toepassen. Juist tijdens je werkdag kan dit enorm helpen. Het helpt je beter concentreren en het leert je bewuster te reageren op situaties. Heb je op een bepaald moment een hoge ademhaling of hartslag, of voel je je gehaast? Dát is het moment om stil te staan. Hoe vaker je dat doet, hoe gemakkelijker het wordt. Je herkent je gevoel en leert hier bewust naar te handelen.

 

Mindful worden met trainingen

Iedereen kan mindful worden. Ook jij. Hoe je met mindfulness omgaat, is voor iedereen verschillend. De een vindt het prettig om op een stille plek wat ademhalingsoefeningen te doen. De ander gaat liever buiten een wandeling maken. Er zijn verschillende podcasts en YouTubevideo’s die je helpen te ontdekken welke manier voor jou het beste werkt. Luister bijvoorbeeld ‘Mindful Minuut’ of ‘Mindful werken’ eens op Spotify of Podimo.

 

Mindful trainingen via Schaven aan jouw toekomst

Mindfulness is een belangrijk onderwerp. We besteden dan ook veel tijd aan gezondheid en vitaliteit. In onze catalogus zijn meerdere gratis cursussen te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van: