News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Van goed voornemen naar gewoonte

De maand januari staat vaak in het teken van goede voornemens. Ben jij dit jaar ook begonnen met goede voornemens? En houd je het vol? Stoppen met roken, meer bewegen, gezonder eten, meer mindful leven… Het is goed dat je aan je gezondheid denkt. Maar soms is het lastig om je aan die goede voornemens te houden. Wij helpen je graag een handje. Met deze tips kun jij je goede voornemens beter volhouden!

 

Maak er een gewoonte van

Mensen hebben vaste gewoontes. Ook jij! Tandenpoetsen voor het slapengaan, een kop koffie om je dag te starten, je telefoon opladen voor het slapengaan: allemaal voorbeelden van gewoontes. Verbind een nieuwe gewoonte met een oude. Doe bijvoorbeeld 10 sit-ups voordat je je telefoon aan de lader legt. Of mediteer 10 minuten voordat je je kop koffie zet. Dit maakt het makkelijker om je nieuwe gewoonte in je dagelijkse routine op te nemen. 

 

Klein beginnen voor een groot succes

Start klein! Dat is de sleutel tot succes. Begin je met sporten? Stel jezelf dan geen doel om meteen een marathon te lopen. Neem vaste momenten en ga bijvoorbeeld 15 minuten hardlopen, of 30 minuten wandelen. Begin met dit soort kleine momenten en de kans op succes is groter. Je kunt altijd nog meer doen als je eenmaal begonnen bent.

 

Plannen maar!

Heb je een nieuwe gewoonte gevonden die goed in jouw leefstijl past? Mooi! Zorg dan dat je er tijd voor vrij maakt. Sta bijvoorbeeld 15 minuten eerder op zodat je kunt mediteren. Of kruip niet meteen achter de tv na het avondeten. Gun jezelf de tijd en plan het in op vaste tijdstippen.

 

Persoonlijke gezondheidscheck

Wil je aan je gezondheid werken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen. In de interieurbouw en meubelindustrie kun jij als medewerker een persoonlijke gezondheidscheck doen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Jouw Toekomst Adviseur of download de flyer onderaan deze pagina.

 

Je staat er niet alleen voor

Bespreek je goede voornemens eens met je collega’s. Zo kun je elkaar motiveren. Stel samen doelen en moedig elkaar aan. Zo kunnen je je goede voornemens volhouden!

 

Alle tips en informatie in één duidelijk overzicht? Download hier dan de gratis pdf!