News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Waarom bijscholing? Investeer in je toekomst!

Je bent nooit uitgeleerd. Zelfs niet als je al jarenlang bij dezelfde werkgever bent. Er is altijd ruimte om nieuwe dingen te leren. Hoe leuk is het om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de interieurbouw en meubelindustrie? Of hoe interessant is het om je kennis uit te breiden richting andere taken binnen jouw organisatie? De mogelijkheden zijn eindeloos en voor ieder interessegebied is wel een passende training of opleiding te vinden. Zin om aan de slag te gaan? Wij nemen je mee in de mogelijkheden.

 

Bijscholing in de interieurbouw en meubelindustrie

Interessant voor jezelf én voor je werkgever. Wanneer jij op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen, kun je het verschil maken op de werkvloer. Dankzij bijscholing weet jij alles op het gebied van trends, innovaties, technologieën en materialen. Design en functionaliteit gaan hand in hand in de interieurbouw en meubelindustrie. Het is dus belangrijk je vaardigheden aan te scherpen en op de hoogte te zijn van innovaties. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk de catalogus eens.

 

Opleiding en werk zijn goed te combineren

Zin om je horizon te verbreden? Opleidingen en trainingen hoeven niet altijd naadloos aan te sluiten bij je huidige functie. Het kan juist heel interessant zijn om nieuwe dingen te leren. Het opent deuren naar verbeterde vaardigheden en nieuwe kansen. Door je werk te combineren met een opleiding, kun je de dingen die je leert meteen toepassen in de praktijk. Dat maakt de stap naar nieuwe werkzaamheden een stuk kleiner.

 

Opleiding via je werkgever: de mogelijkheden

Kaart je ambities en ideeën vooral aan bij je werkgever, bijvoorbeeld tijdens een voortgangs- of functioneringsgesprek. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Ga het gesprek met elkaar aan en ontdek welke training, workshop of opleiding aansluit op jouw ambities. Uitbreiding van je kennis is een win-win situatie. Het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling én goed voor de kwaliteit van je werkzaamheden. Veel werkgevers staan daarom positief tegenover opleidingen tijdens het werk. Soms kan tijd een belemmering zijn. Denk in dat geval in oplossingen en kies voor een opleiding die deels binnen en deels buiten werktijd is. Laat een tekort aan tijd je er niet van weerhouden een opleiding te volgen. Maak het bespreekbaar met je werkgever en ga ervoor!

 

Scholingssubsidie en Persoonlijk Ontwikkelbudget: zo zit dat

Goed nieuws, want de scholingssubsidie is op bijna alle trainingen en opleidingen van toepassing. Zowel jij als je werkgever kan de subsidie aanvragen. Dit doe je na afloop van de training of opleiding. De vergoeding wordt uitgekeerd aan degene die de aanvraag heeft gedaan. In het artikel ‘Subsidie op scholing’ vind je meer informatie over dit onderwerp. Naast de scholingssubsidie, zijn er meerdere mogelijkheden om je ambities na te streven. Zo is er het Persoonlijk Ontwikkelbudget. Dit budget mag jij opnemen ten behoeve van jouw persoonlijke ontwikkeling. Besteed het bijvoorbeeld aan coaching in combinatie met een cursus. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact op met Jouw Toekomt Adviseur. Samen kunnen jullie een plan maken dat precies past bij jouw wensen.

Gerelateerd Nieuws

Veerkracht is je superkracht

Van 25 tot en met 29 september is het Nationale Vitaliteitsweek m...
Lees meer

Zo bereid jij je voor op je ontwikkelingsgesprek

Een ontwikkelingsgesprek is een open gesprek tussen jou en je lei...
Lees meer