News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

5 vragen aan Jouw Toekomst Adviseur Reanne Creyghton

Reanne Creyghton is sinds 1 april de nieuwe aanwinst in ons team van Jouw Toekomst Adviseurs. Reanne heeft niet alleen kennis over verduurzaming van ecosystemen, maar adviseert en coacht jou ook bij de verduurzaming van je carrière of je bedrijf via Schaven aan je Toekomst.

Wat is jouw achtergrond? 
“Ik startte mijn carrière als beleidsmedewerker bij 2 milieuorganisaties. Daar werkte ik aan het behoud van natuurlijke ecosystemen en hulpbronnen, voornamelijk visserij en ontbossing. Mijn liefde voor de natuur is ontstaan doordat mijn vader in Zuidoost-Azië woonde en me op jonge leeftijd leerde diepzeeduiken en meenam in de jungle. Vanuit daaruit ben ik Biologie en Environment and Resource Management gaan studeren. Ik heb een passie voor reizen. Ik liep stage in Bangladesh en verhuisde met mijn gezin naar Mozambique. Toen ik terugkwam zocht ik een parttime baan die ik kon combineren met het lesgeven in yoga en de opvoeding van mijn dochter. Ik had een voorkeur voor een organisatie zonder winstoogmerk. Zo kwam ik ruim 5 jaar geleden bij CBM terecht. Heel toepasselijk omdat mijn familie vroeger een meubelmakerij had. Ik werkte voor de Samenwerkingsverbanden, de landelijke BBL-opleiding tot meubelmaker of interieurbouwer, en verzorgde de personeels- en loonadministratie en verzuimbegeleiding.”

Hoe ben je bij Schaven aan jouw Toekomst betrokken geraakt? 
“Toen mijn dochter naar de middelbare school ging, had ik behoefte aan een nieuw toekomstperspectief. Dit heb ik met mijn leidinggevende besproken. Intussen was ik ook gestopt met de yogalessen vanwege een hardnekkige polsblessure. Mijn werkgever waardeerde mijn ambitie en bood mij een mooie nieuwe uitdaging. Ik volgde een coachopleiding via het persoonlijk ontwikkelbudget. Daarnaast heb ik een training praktische coachingsvaardigheden gedaan. Met die bagage ben ik na een assessment aangenomen als adviseur duurzame inzetbaarheid, oftewel Jouw Toekomst Adviseur. Het is een interessante en leuke switch. Eerst droeg ik bij aan verduurzaming van ecosystemen en nu aan verduurzaming van werkgeluk en welzijn van mensen.” 

Wat zijn jouw taken als adviseur?
“Samen met mijn andere collega’s van Schaven aan jouw Toekomst willen we zo goed mogelijk de medewerkers in de interieurbouw en meubelindustrie adviseren over wat duurzame inzetbaarheid is en hoe je dit kan integreren in de aders van je bedrijf. Met medewerkers bedoel ik zowel werkgevers als werknemers. Er is een tekort aan goed personeel. Je wilt mensen aan je binden en een goed werkklimaat bieden. Maar hoe doe je dat door de drukte en waan van de dag heen? Daarover gaan wij in gesprek en we adviseren op het gebied van vitaliteit, gezondheid en werkgeluk. Bijvoorbeeld via de gezondheidscheck die door de werkgever wordt aangeboden aan medewerkers. Ook veiligheid en juiste arbeidsomstandigheden is een belangrijk thema. We kunnen bijvoorbeeld ondersteunen bij het invullen van de Risico Inventarisatie & Evaluatie. Daarnaast is het heel mooi om iedereen te informeren over de scholings- en ontwikkelingsssubsidies die beschikbaar zijn voor medewerkers en bedrijven in onze branche, zodat zij zich kunnen blijven ontwikkelen en dus in staat worden gesteld te doen wat ze leuk vinden. Een leuke, veelzijdige baan dus, waarin ik kan bijdragen.”

Wat doe jij zelf op het gebied van duurzame inzetbaarheid? 
“Balans is voor mij heel belangrijk. Na een dag hard werken, zoek ik ontspanning. Voor mij betekent dat bijvoorbeeld sporten. Een lesje of krachttraining in de sportschool, of wielrennen in de duinen. Buiten in de natuur zijn vind ik sowieso heerlijk, dan laad ik echt op. Daarnaast een meditatie of een yinyogales om even helemaal te ontspannen en uit mijn hoofd te komen. Verder vind ik muziek belangrijk. Ik ga graag naar een festival of een concert om te dansen. Ik wil graag zelf muziek kunnen maken, dus leer ik samen met een vriendin hoe we gitaar moeten spelen. Ook omdat ik het belangrijk en leuk vind mezelf te blijven ontwikkelen.”

Wat is jouw gouden tip?
“Blijf in beweging. Ga bijvoorbeeld ’s avonds een stukje lopen om je hoofd leeg te maken. Maar blijf ook mentaal in beweging. Doe eens iets wat je altijd al hebt willen doen of iets totaal nieuws. Speel een muziekinstrument of volg een opleiding. Via Schaven aan jouw Toekomst bijvoorbeeld. Blijf jezelf uitdagen.” 

 

Gerelateerd Nieuws

5 vragen aan Jouw Toekomst Adviseur Henry van Balen

Henry van Balen (59) werkt sinds januari bij ECM. Daarnaast gaat ...
Lees meer

5 vragen aan Jouw Toekomst Adviseur Anouk van Stipriaan

Anouk van Stipriaan is een van de Jouw Toekomst Adviseurs. Zij ve...
Lees meer