News Created with Sketch. Geplaatst op:
27-08-2021
.

“Alles is bespreekbaar”

Werken bij interieurbouwer De Beleving vindt Lotte Struijk (27) eigenlijk altijd leuk. Helemaal tevreden is ze als ze lekker op haar werkdag 'lekker in de flow' zat. In dit interview vertelt ze hoe ze dat voor elkaar krijgt.

Lotte Struijk studeerde aan de kunstacademie, maar ontdekte dat die studie niet praktisch genoeg voor haar was. Ze werkte een tijdje in een bioscoop en deed daarna een snuffelstage bij een meubelmaker in Amersfoort. Dat leek haar beter te passen. “Ik vond het altijd leuk om dingen te maken maar ik wist nog niet precies met welk materiaal ik het liefst werkte. Tijdens mijn stage merkte ik dat ik hout een fijn materiaal vind,” vertelt Lotte. Ze volgde de opleiding tot meubelmaker en kwam via een stage bij De Beleving terecht. Daar werkt ze inmiddels iets langer dan een jaar.

Hoe ben je bij De Beleving terechtgekomen?
Lotte: “Via een vriendin. Ik wist dat ze er interieurs op maat maken voor onder meer kinderdagverblijven. Dat sprak mij aan. Ik vind het leuk om bij te dragen aan de dagelijkse beleving van kinderen. Tijdens het stagegesprek klikte het. Ik voelde me er meteen welkom. Toen ik later tijdens corona niet naar school kon, belde eigenaar Daan of ik er wilde komen werken.”

Je bent blijven ‘plakken’ bij De Beleving. Waarom is het leuk om hier te werken?
“De Beleving is een jong en fris bedrijf. Niet te serieus maar er wordt wel hard gewerkt.
Daan ‘ziet’ zijn medewerkers. Hij begrijpt dat je misschien ook een keer iets anders wilt doen en vraagt daar ook naar. Hij spoort je ook aan om dat zelf aan te geven. Zo zorgt hij ervoor dat je je niet gaat vervelen. En hij laat merken dat hij je graag wil behouden voor het bedrijf. Ik voel me heel welkom en heel gewenst. Heel bijzonder. Daarnaast is het een gezellig team. Sommigen zingen hard mee tijdens het werk. Iedereen heeft zijn eigen eigenaardigheden.”

[Lees hier verder]