News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Doe eens digitaal

In 90 procent van de banen heb je tegenwoordig digitale vaardigheden nodig. En ook in het dagelijks leven kan je niet meer zonder. Hoe til je jouw digitale vaardigheden naar een hoger niveau?

Aangifte doen voor de inkomstenbelasting, online een pizza bestellen of een WhatsAppgroep aanmaken. Voor veel mensen is het misschien de normaalste zaak van de wereld, maar 2,5 miljoen Nederlanders zijn niet goed met digitale apparaten.

In 90 procent van de banen heb je tegenwoordig digitale vaardigheden nodig. Als je kunt werken met computers dan zou je makkelijker werk vinden en meer kunnen verdienen.

Je zou het misschien niet verwachten, maar het opleidingsniveau staat los van het niveau van je digitale vaardigheden. Een vmbo’er kan dus net zo handig zijn met een computer als iemand met een universitaire opleiding. Ook is er geen verschil tussen mannen en vrouwen.

Praktische oefeningen
Wil je digitaal vaardig worden, dan moet je vooral veel oefenen. De vraag is alleen: waar begin je? De Stichting lezen en schrijven maakte een serie van 13 boekjes die je helpen bij het verbeteren van je digitale vaardigheden. Met praktische oefeningen leer je bijvoorbeeld hoe je je smartphone gebruikt, hoe je een foto verstuurt via WhatsApp of hoe je een bericht post op social media. Succes! Digitale vaardigheden vind je via de site van de Stichting lezen en schrijven.

Als je dit leest ligt het trouwens niet per se voor de hand dat jouw digitale vaardigheden onvoldoende zijn. Jij hebt immers je weg al gevonden naar dit portaal. Ken je iemand die moeite heeft met digitale technieken, help hem of haar dan een eindje op weg met bovenstaande link.

Gerelateerd Nieuws

Slim socializen

Op social media kan je behoorlijk veel tijd verliezen. Belangrijk...
Lees meer

Ben jij digitaal in balans?

Er wordt vaak gezegd dat je niet teveel met je telefoon bezig moe...
Lees meer

Dyslexie op het werk; gewoon anders

Wat als jouw brein net anders werkt? Dyslecten hebben hier van jo...
Lees meer