News Created with Sketch. Geplaatst op:
09-07-2021
.

Maak een wereldreis door jouw gedrag

Heb jij al vakantieplannen gemaakt? Waar je ook heen wilt, een reisje door de wereld van gedrag kan altijd. In de Wereld van Verschil van MapsTell maak je kennis met je eigen voorkeursgedrag en dat van een ander.

In ons dagelijks leven nemen we verschillende rollen aan. In het gezin, als werknemer, bij het uitoefenen van sport of in een vriendengroep. Bij al deze rollen hebben we onze gedragsvoorkeuren. Is er bijvoorbeeld verschil tussen je gedrag in contact met je collega’s of in je vriendengroep? Gedraag jij je in het verkeer anders na een drukke werkdag dan op een zomerse dag onderweg naar je vakantiebestemming?

Jouw gedrag wordt onder andere bepaald door jouw kijk op de wereld. Wat neem jij waar en hoe interpreteer je dit? Dit is gekleurd door opvoeding, ervaringen en wie we zijn. Als je inzicht hebt in je eigen gedrag, dan heb je ook meer inzicht in je kwaliteiten en valkuilen. Dit kan je helpen bij het maken van loopbaan- en of opleidingskeuzes, sollicitaties en alle andere beslissingen die je dagelijks maakt.

Je eigen voorkeur bepaalt ook hoe je naar het gedrag van anderen kijkt. Je kunt bijvoorbeeld begrip of onbegrip voelen voor het gedrag van de ander. Waarom heb je met de ene collega de grootste lol in de pauze, terwijl het lastig is om met hem samen te werken aan een project? Het gedrag van de anderen kunnen we niet veranderen, maar je kunt wel onderzoeken hoe je met elkaars gedrag omgaat. Wie vervult welke taken en hoe werk je samen zonder irritaties? Zo kan er een fijne, begripvolle en respectvolle samenwerking ontstaan met je naasten, collega’s, klanten en anderen waarmee je te maken krijgt.

Hoe doe je dit? In eerste instantie door je bewust te worden van je eigen gedrag en waar dit vandaan komt. Dat kan met de Wereld van Verschil.

Reis door de Wereld van Verschil maken?
In de Wereld van Verschil is de DISC-methode visueel gemaakt met een wereldkaart. Deze kaart toont en beschrijft het landschap van jouw voorkeursgedrag. De namen van de steden, bergen en rivieren vertellen van alles over jouw gedrag en hoe anderen naar jou kijken.

Bekijk hier alvast een voorproefje:

Je kunt gratis kennismaken met de Wereld van Verschil door de test te maken via deze link. Je ontvangt dan een persoonlijke video met jouw voorkeursgedrag.

Maak kans op de uitgebreide analyse
Aan 3 werknemers in de sector verloten we een uitgebreide analyse. In deze uitgebreide analyse worden de 4 basistypes van DISC uitgebreid naar 16 verschillende types. Op die manier kom je erachter welke indruk je graag achterlaat, maar ook wat jouw gedragsstijl is als je onder druk staat of stress ervaart. Als je de vragenlijst hebt ingevuld en je jouw persoonlijke video hebt gezien maak je kans op de uitgebreide analyse en hoef je dus verder niets te doen.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor het volgen van een workshop of persoonlijke uitleg over DISC of de Wereld van Verschil? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar: info@schavenaanjouwtoekomst.nl.

Gerelateerd Nieuws

DISC biedt inzicht

Vraag je je ook wel eens af waarom mensen zo verschillend reagere...
Lees meer