News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Verder leren met het STAP-budget

Het STAP-budget is een opleidingsvergoeding vanuit de overheid. De afkorting STAP staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Met dit budget kun je tot maximaal €1.000,- aanvragen voor een opleiding of cursus. Het doel hiervan is jezelf te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt sterker te maken.

STAP-budget regeling
Je kunt 1 keer per jaar het STAP-budget aanvragen voor een opleiding of cursus die is aangemeld bij deze regeling. In 2022 was er 160 miljoen euro STAP-budget beschikbaar, verdeeld over 5 tijdsvakken. Let dus op: VOL = VOL. Lees hier meer over de inschrijfmomenten van het STAP-budget.

De overheid heeft deze regeling opgezet om te stimuleren dat mensen actief bezig zijn met hun persoonlijk ontwikkeling. Op deze manier wil ze ervoor zorgen dat zij zich blijven ontwikkelen en daarmee duurzaam inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt.

De voorwaarden van het STAP-budget
Er is wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om aanspraak te maken op het STAP-budget:

  • Je moet minimaal 18 jaar of ouder zijn
  • Je ontvangt nog geen AOW
  • Je ben volksverzekerd: je moet in de afgelopen 27 maanden minimaal 6 maanden of langer in Nederland hebben gewoond, gewerkt of een uitkering hebben gehad
  • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-budget gehad
  • De gekozen opleiding is aangemeld bij STAP

 

Voldoe jij aan al deze eisen? Neem eens een kijkje bij de beschikbare opleidingen. 

Het benutten van het STAP-budget
Houd er rekening mee dat het STAP-budget alleen kan worden aangevraagd voor een opleiding of cursus die 4 weken na je aanvraag en binnen 3 maanden start na het aanvraagtijdvak. Wanneer de opleiding of cursus meer kost dan de maximale €1.000,- zijn die extra kosten voor eigen rekening.

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor een regeling zoals STAP of voor een van onze eigen regelingen? Neem dan contact op met Jouw Toekomst Adviseur. We kunnen samen kijken waar jij recht op hebt.

Wij bij Schaven aan jouw Toekomst vinden persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Daarom kunnen medewerkers in de meubel- en interieurbranche ook gebruik maken van subsidieregelingen die binnen onze cao vallen. Naast onze artikelen hebben wij ook een handige whitepaper voor je ontworpen. Hierin kun je via een stappenplan kijken of een van deze regelingen iets voor jou is.

Gerelateerd Nieuws

Subsidie om jezelf te ontwikkelen

Persoonlijke ontwikkeling is enorm belangrijk. Niet alleen wannee...
Lees meer

Persoonlijke ontwikkeling met subsidie

Vanuit onze branche hebben wij onze eigen subsidieregelingen voor...
Lees meer