News Created with Sketch. Geplaatst op:
25-07-2022
.

Subsidie om jezelf te ontwikkelen

Persoonlijke ontwikkeling is enorm belangrijk. Niet alleen wanneer je in de bloei van je leven zit en nog moet kiezen welk beroep je wil beoefenen voor de rest van je leven. Ook wanneer je al langer in een vak zit en zelfs nog wanneer de pensioenleeftijd al in zicht is, kan persoonlijke ontwikkeling een mooi doel zijn. Het zorgt ervoor dat je in beweging blijft.

Bij Schaven aan jouw Toekomst vinden we het daarom enorm belangrijk dat jij continu jezelf blijft ontwikkelen in hetgeen jij leuk vindt.

Waarom bijscholen?
Soms kan het verplicht voelen wanneer een bedrijf verwacht dat jij naast je werk ook nog bijschoolt. Maar je kunt er ook op een andere manier tegenaan kijken. Je bent namelijk niet alleen bezig met nieuwe dingen leren, maar ook met het opfrissen van je huidige kennis. Je blijft jezelf continu uitdagen. Uit onderzoeken is gebleken dat uitdagingen zorgen voor meer werkplezier, blijdschap en voldoening.

Er zijn in de interieurbouw en meubelindustrie meerdere manieren om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. Daarvoor zijn de volgende subsidies beschikbaar:

  • Subsidieregeling voor medewerkers in de interieurbouw en meubelindustrie
  • Het STAP-budget

 

Schaven aan jouw Toekomst subsidieregelingen
Binnen de interieurbouw en meubelindustrie hebben wij eigen subsidieregelingen. Deze komen vanuit onze branche en worden betaald vanuit het Sociaal Fonds. De 2 belangrijkste subsidieregelingen waar wij gebruik van maken zijn:

  • Scholingssubsidie
  • Persoonlijk ontwikkelbudget

 

Dit zijn dus echt 2 verschillende soorten subsidieregelingen. Dit betekent dat ze beide andere voorwaarden hebben. Het verschil tussen deze 2 subsidieregeling vind je terug in het artikel Persoonlijk ontwikkelen met subisidie. In een persoonlijk gesprek bekijkt Jouw Toekomst Adviseur met jou wat de mogelijkheden zijn.

Wil jij een persoonlijk gesprek over jouw ontwikkeling? Neem hier contact met ons op!

Het STAP-budget
Dit is een regeling van de Nederlandse overheid. De afkorting staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Dit is een budget van maximaal €1.000,- dat je per jaar kunt aanvragen om te gebruiken voor scholing. Denk hierbij aan een leuke cursus of een extra opleiding.

Om in aanmerking te komen Voor het STAP- budget ben je 18 jaar of ouder en je ontvangt geen AOW.

Klinkt dit als iets voor jou? Lees hier alles over het STAP-budget en hoe je er gebruik van kan maken. 

Er zijn dus verschillende manieren om jezelf continu uit te blijven dagen. Blijf daarom vooral niet stilzitten en kies voor persoonlijke ontwikkeling. Wanneer je twijfelt of het wel iets voor jou is, raden wij zeker aan om eens met Jouw Toekomst Adviseur rond de tafel te gaan zitten. We kunnen dan bekijken wat de mogelijkheden zijn voor bijscholing en voor subsidie.

Toch nog niet helemaal overtuigd over persoonlijke ontwikkeling? Download hieronder het stappenplan om te kijken of een van de subsidieregelingen bij jou past.

 

Gerelateerd Nieuws

Verder leren met het STAP-budget

Het STAP-budget is een opleidingsvergoeding vanuit de overheid. D...
Lees meer

Persoonlijke ontwikkeling met subsidie

Vanuit onze branche hebben wij onze eigen subsidieregelingen voor...
Lees meer