News Created with Sketch. Geplaatst op:
08-01-2021
.

"We hebben onderzocht welk bedrijf bij me past"

Ruud de Jong (28) werkte in verschillende functies voor verschillende bedrijven. Toen hij door de coronacrisis op straat kwam te staan, wist hij wel wat hij wilde, maar vond dat niet. Jouw Toekomst Adviseur Miranda Oosdijk hielp hem een eindje op weg.

Hoe ben jij in de interieurbouw terechtgekomen?

“Mijn vader bouwde thuis een kast als hobbyproject. Hij werkte in de metaal, maar kon ook goed timmeren. In die tijd moest ik zelf een keuze maken voor een beroep. Ik wilde iets technisch doen, maar vond de metaal te grof. Mensen die bij ons thuis kwamen, vroegen steeds wie die kast had gemaakt. Het sprak mij aan dat je met eenvoudige gereedschappen zoiets moois kunt maken.”

Hoe ziet jouw carrière er tot nu toe uit?

“Ik heb een opleiding als timmerman afgerond, interieurbouw bestond nog niet op mijn school. Via stages was ik erachter gekomen wat ik wel en niet wilde. Niet: in de scheepstimmerbouw en onregelmatig werk. Wel: in een kleiner bedrijf waar je veel kunt leren. Evengoed heb ik daarna nog bij grotere bedrijven gewerkt. Ik werkte ook nog een tijdje in het hogere segment, maar hier kreeg ik niet de waardering die ik verwachtte. Daarna ben ik bij een kleinere interieurbouwer aan de slag gegaan. Ik werd al snel werkvoorbereider, maar ik kreeg daarvoor niet de juiste begeleiding om deze functie eigen te maken. Bij de werkgever die daarop volgde was wel de juiste begeleiding.”

En toen kwam de coronacrisis.

Lees hier verder