News Created with Sketch. Geplaatst op:
03-07-2020
.

Veranderen doe je zo

Verandering is iets ongebruikelijks waar je zelf geen invloed op hebt. Of toch wel?

Krijg jij ook de kriebels als je aan het woord verandering denkt? Verandering is iets ongebruikelijks waar je zelf geen invloed op hebt. Althans, dat denk je en dat is precies de reden dat je er de kriebels van krijgt. Verandering maakt je onzeker en dat kan onbehaaglijk voelen. Als mens heb je nu eenmaal behoefte aan zekerheid om je prettig te voelen.

Om te beginnen is een verandering niet goed of slecht. Het ligt aan jou hoe je ermee omgaat. Daar zijn 4 manieren voor:
  • Je slaat je armen over elkaar en wijst de verandering af of geeft misschien zelfs tegengas.
  • Je slaat je armen over elkaar en wacht af wat er gebeurt.
  • Je probeert je bij de verandering neer te leggen.
  • Je gebruikt de verandering als een kans voor jezelf.

 

Een simpele oefening om met verandering om te gaan is deze: wissel je horloge eens van pols. Welk gevoel geeft deze verandering? Vreemd? Zit het strak? Draag het horloge een  hele week aan de andere pols. Je zult zien dat je ook aan deze nieuwe situatie went en dat dat op den duur ook weer prettig voelt.

Zo gaat het ook met veranderingen in jouw werkomgeving. Stel jezelf 2 vragen:
  1. Wat is het ergste dat mij bij deze verandering kan gebeuren? Het gaat er in de eerste plaats om dat je je bewust wordt wat het slechtste scenario kan zijn. Houd daar niet te lang aan vast, want hoe meer je je richt op de positieve kant, hoe groter de kans is dat jou positieve zaken overkomen.
  2. Wat is het beste wat mij kan gebeuren? Welke kansen zijn er? Hoe kan ik voordeel halen uit de verandering, voor mezelf en mijn toekomst? Denk in kansen.

Zo word je je bewust van de gevolgen én zie je dat jij wel degelijk invloed kunt hebben op veranderingen.

Wil je meer grip op veranderingen in jouw werk of in jouw leven? Als medewerker in de branche kun je gratis cursussen volgen op dit gebied. Wat dacht je van deze:

 

Heb je praktische vragen over veranderingen op de werkvloer? Neem dan contact op met een van de Jouw Toekomst Adviseurs. Of bel of mail voor meer informatie: 023-515 88 00 of info@schavenaanjouwtoekomst.nl.