News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Genoten van je vakantie? Zó pak je de draad weer op!

Misschien moet jouw vakantie nog beginnen, of misschien zit het er al op. Hoe dan ook: het is fijn om weer vol energie aan de slag te kunnen op je werk. Soms kan het lastig zijn om je reguliere werkzaamheden weer op te pakken na een periode van ontspanning. Heb jij hier moeite mee? Dan zijn onderstaande tips wellicht iets voor jou!

 

Tip 1: Geef jezelf de tijd om weer in het ritme te komen

Het is heel normaal dat je niet meteen op volle kracht kunt beginnen na je vakantie. Gun jezelf de tijd om weer in het werkritme te komen! Begin rustig en probeer je eerste dag niet te vol te plannen. Zo kun je geleidelijk weer in de flow komen, zonder dat je overweldigd raakt. 

 

Extra tip: zorg voor een opgeruimde werkplek. Ruim op wat weg kan en zorg dat het netjes is. Een opgeruimde werkplek, gecombineerd met een goede planning, helpen om weer fris aan het werk te gaan.

 

Tip 2: Prioriteiten stellen

Wacht er een berg werk op je na je vakantie? Of lijkt dat maar zo? Als je het goed kunt plannen, maak je het overzichtelijk voor jezelf. Begin met de meest belangrijke taken en werk zo je lijst af. Zo houd je de focus.

 

Extra tip: gebruik een planner of digitaal hulpmiddel om je taken en deadlines bij te houden. Dat geeft overzicht. Heb je moeite met prioriteiten stellen? Bekijk dan de tips in dit artikel eens.

 

Tip 3: Blijf ontspannen en neem pauzes

Het is natuurlijk heel verleidelijk om meteen in een hoog tempo aan de slag te gaan. Er ligt immers genoeg werk op je te wachten. Toch is het belangrijk dat je ontspannen blijft en op tijd pauze neemt. Zo voorkom je stress én ben je op lange termijn productiever.

 

Extra tip: plan je pauzes in en gebruik je tijd om even te bewegen. Maak bijvoorbeeld een korte wandeling. Geen zin in? Maak dan eens een puzzeltje of lees een stukje in de krant. Zo houd je je hoofd helder.

 

Terugkeren na je vakantie hoeft helemaal niet stressvol te zijn. Zorg er natuurlijk allereerst voor dat je werkzaamheden op orde zijn voordat je weggaat. Hoe je dat het beste doet, lees je hier. Hopelijk kun je met deze tips weer fris aan de slag!

Gerelateerd Nieuws

Zo stel je prioriteiten

Heb je nog veel te doen voor je vakantie en zie je door de bomen ...
Lees meer

Voorkom vakantiestress met deze tips

De zomerperiode breekt aan! Voor veel collega’s is dit hét moment...
Lees meer