News Created with Sketch. Geplaatst op:
18-11-2020
.

Week van de Werkstress

Afgelopen maandag werd het startschot gegeven voor de Week van de Werkstress. Geen overbodige luxe. Werkstress is een belangrijke reden voor verzuim en uitval, zeker ook tijdens de coronacrisis.

Vorig jaar hadden 1,3 miljoen Nederlandse werknemers burn-outklachten. Hoewel de coronacrisis en werk een ongelukkige combinatie bleek, zijn de burn-outklachten ongeveer gelijk gebleven. Maar er is ook minder goed nieuws. Zo geven thuiswerkende ouders met kleine kinderen aan dat de werk-privébalans slechter is geworden. En deze crisis is nog niet voorbij.

De Week van de Werkstress staat mede daarom in het teken van balans. Of zoals de coördinerende organisatie Oval omschrijft: “Alles draait om balans. Tussen werk en privé, uit- en aanstaan, energiegevers en energievreters. Heb jij grip op de situatie?”

Op Schaven aan jouw Toekomst schreven we al eerder over manieren om stress te lijf te gaan. Hieronder klik je eenvoudig door naar deze artikelen. Een kleine reminder: een goede manier om stress te lijf te gaan en grip op je carrière te krijgen, is jezelf ontwikkelen. Op dit portaal vind je talloze tips. Jouw Toekomst Adviseur helpt je graag verder op weg. Maak snel een afspraak.

Gerelateerd Nieuws

Zo houd je de moed erin

Hoe zit het met mijn baan en blijf ik gezond? Veel mensen maken z...
Lees meer

Vergroot je werkgeluk

Plezier hebben in je werk is tegenwoordig steeds belangrijker. To...
Lees meer

Een complimentje tegen stress

Het belang van sfeer en complimentjes op het werk is groot. Het h...
Lees meer

Minder stress met mindfulness

Jij hebt vast ook wel eens last van stress. Omdat je bang bent ee...
Lees meer