News Created with Sketch. Geplaatst op:
27-05-2020
.

Zelfhulp bij baanverlies

De impact van het verlies van werk wordt vaak nog onderschat. Wie zijn baan kwijtraakt, krijgt vaak te maken met heftige emoties, zoals boosheid, verdriet of onbegrip. Dat geeft stress of andere klachten. Het is daarom belangrijk om het verlies van werk een plek te geven. 

We leven in een onzekere tijd, door het coronavirus heeft de economie het zwaar te verduren. Veel bedrijven hebben het financieel moeilijk, opdrachten en werkzaamheden vallen weg. Dat kan betekenen dat jij je baan verliest. En wat dan? Wat doet het met je als je ineens zonder werk zit en je afscheid moet nemen van collega’s? Je kan in een emotionele achtbaan terechtkomen. Hoe ga je om met die emoties en met de totale verandering in je leven? Wat kan je helpen?

In onderstaand filmpje krijg je tips en wordt verwezen naar de brochure Rouwen om je baan. Hierin vind je praktische inzichten, zelfhulpoefeningen en handige tips van experts. Je kunt deze FNV-brochure gratis downloaden. De FNV geeft nog meer zelfhulpbrochures uit. Een greep uit het aanbod: Grip op je loopbaanOntslag krijgen of nemen, Boos door verandering of verlies van werk en Baan verloren? Hoe ga je daarmee om?

Cursus

Als werknemer in de meubel- en interieurbouw kun je ook gratis een online cursus volgen. Deze cursus helpt je te begrijpen wat er gebeurt als iemand te maken krijgt met verlies.

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met een van de Jouw Toekomst Adviseurs. Je kunt ook mailen: info@schavenaanjouwtoekomst.nl.