News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Preventief Medisch Onderzoek wat is dat precies?

Wist je dat jouw werkgever vanuit de Arbowetgeving verplicht is een preventief medisch onderzoek (PMO) aan te bieden? Als werknemer kun je vrijwillig deelnemen, want je hebt het recht om minstens 1 keer in de 3 jaar een preventief medisch onderzoek te doen. Of je nou veel fysiek werk doet of achter een bureau zit, een gezondheidscheck geeft je veel informatie over jouw eigen vitaliteit en gezondheid. In dit artikel bespreken we wat een PMO is en waarom zo’n preventieve gezondheidscheck belangrijk is.  

Wat is een PMO?  

Het PMO is een preventief medisch onderzoek dat inzicht geeft in jouw leefstijl, bloeddruk, cholesterol, mentale gezondheid en meer. Het doel van het PMO is inzicht te geven in je eigen gezondheid waardoor je eventuele problemen snel op kunt sporen. Kortom, een soort APK voor je fysieke en mentale gezondheid. Je kan zelf aan de hand van het PMO actie ondernemen om je gezondheid te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan een specialist of aanpassingen in je levensstijl. 

De Persoonlijke Gezondheidscheck uitgevoerd door &Niped is een geldig PMO, speciaal samengesteld voor medewerkers uit de interieurbouw en meubelindustrie. Je ontvangt een uitgebreide digitale vragenlijst, die volledig is afgestemd op het werk en de risico’s volgens de branche RI&E. Daarnaast worden er vragen gesteld over eventuele erfelijke gezondheidsrisico’s, zoals diabetes, hart- en vaatziekten. Vervolgens krijg je een checkbox thuisgestuurd waarmee jouw glucosespiegel en cholesterol worden gecontroleerd. Heb je alles ingevuld en opgestuurd, dan krijg je jouw eigen persoonlijke gezondheidsrapport opgestuurd. Hier lees je duidelijk hoe het ervoor staat met je gezondheid en je krijgt tips wat je kunt doen om dit te verbeteren. 

Waarom is een PMO belangrijk? 

De Persoonlijke Gezondheidscheck van &Niped draagt bij aan het opsporen van problemen als stress, overbelasting van spieren en andere gezondheidsproblemen. Dat geeft je de mogelijk om snel actie te ondernemen en je gezondheid te verbeteren. Daarnaast kan de Gezondheidscheck helpen bij het voorkomen van problemen in de toekomst.

Ben je geïnteresseerd in een Preventief Medisch Onderzoek speciaal voor onze branche? Vraag dan de Persoonlijke Gezondheidscheck aan via jouw werkgever of bij Jouw Toekomst Adviseur, want deze is nu voor medewerkers in de branche met speciale subsidie beschikbaar.

Om het jou makkelijk te maken hebben we over deze informatie een handige pdf gemaakt. Zo vergeet je nooit meer waar je op moet letten. Bestel hem via onderstaande button. 

Gerelateerd Nieuws

Veilig tillen: de do’s en don’ts 

Wist je dat 1 op de 3 werknemers wel eens last heeft van fysieke ...
Lees meer

5 manieren om overbelasting van je rug te voorkomen

Rugklachten worden in 95% van de gevallen veroorzaakt door overbe...
Lees meer