News Created with Sketch. Geplaatst op:
08-09-2021
.

Check je gezondheid

Sinds september vorig jaar wordt binnen de sector aan bedrijven een gezondheidscheck voor werknemers aangeboden. Deze check meet belangrijke indicatoren van je huidige én toekomstige gezondheid.

Naast de digitale vragenlijsten en de bloeddrukmeter die je op je werk kunt gebruiken, krijg je als medewerker een checkbox thuisgestuurd. Daarmee meet je met een vingerprikje je bloedsuiker en cholesterolniveau. Alleen jij krijgt de uitslagen hiervan te zien in een persoonlijk gezondheidsrapport.

Zo’n gezondheidscheck levert waardevolle inzichten. Bijvoorbeeld dat je in actie moet komen omdat je bloeddruk of cholesterol te hoog is of omdat je te weinig beweegt. Of misschien zorgt een combinatie van factoren ervoor dat je in de toekomst last kan krijgen van lichamelijke klachten. Evengoed kan de check juist bevestigen dat je gezond bent. Ook dat is niet geheel onbelangrijk, vooral als je weet dat mensen met hoge bloeddruk of hoog cholesterol dat eigenlijk pas in de gaten krijgen als er al blijvende gezondheidsschade is. Met andere woorden: als je je nu goed voelt, is dat geen garantie dat je ook helemaal gezond bent.

Tips en informatie
In het persoonlijk gezondheidsrapport krijg je tips en informatie over hoe je je leefstijl kan verbeteren of hoe je je goede gezondheid kan behouden. Je krijgt links naar bruikbare informatie en er zijn veel online cursussen rond het verbeteren van je leefstijl. Die cursussen vind je in de catalogus van Schaven aan jouw Toekomst en kan je als medewerker in de branche gratis volgen.

Uit de eerste resultaten van de gezondheidscheck blijkt dat medewerkers in onze branche behoorlijk bevlogen zijn en met plezier werken. Ze ervaren veel steun van collega’s. Ongeveer 17% mag nog wel wat meer bewegen, maar dat is alsnog beter dan het gemiddelde van alle werknemers. De medewerkers geven aan vaker dan gemiddeld rugklachten te ervaren. Geheel verrassend is dat niet, omdat je in deze sector natuurlijk fysiek wordt belast. Het geeft wel aan hoe belangrijk het is om buiten het werk om voldoende te rusten en te bewegen.

Verzadigde vetten
Net als bij de gehele bevolking van Nederland valt er op het gebied van voeding nog wel wat te verbeteren. In onze branche springt het eten van te veel verzadigde vetten erbovenuit. Daarnaast wordt er wat weinig groente en fruit gegeten.

Ben jij ook benieuwd naar jouw gezondheid en denk je dat jouw collega’s ook geïnteresseerd zijn in de gezondheidscheck, geef dat dan aan bij jouw werkgever. Hierbij kan je verwijzen naar de gezondheidscheck van &niped. Deze wordt gesubsidieerd voor de branche, zodat jij tegen zeer lage kosten voor je werkgever een gezondheidscheck kunt doen. Je kan ook zelf contact opnemen met Jouw Toekomst Adviseur als je meer over dit onderwerp wil weten.

Volg deze cursussen als je aan je gezondheid wilt werken:

 

Gerelateerd Nieuws

Doe de Gezondheidscheck

Als werknemer krijg je regelmatig een uitnodiging van je werkgeve...
Lees meer